Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Punt i final al crim de la Guàrdia Urbana: el Suprem confirma les condemnes

Punt i final a una història negra en el cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La Sala Penal del Suprem ha confirmat les condemnes de 25 i de 20 anys de presó imposades als agents de la Guàrdia Urbana Rosa Maria Peral i Albert López, respectivament, per l’assassinat d’un altre policia, que era parella sentimental de la dona.

El crim, ocorregut el 2 de maig de 2017 a Vilanova i la Geltrú, ha acabat tancant-se quatre anys després, quan la Sala ha desestimat els recursos de cassació interposats pels dos condemnats contra la sentència de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va confirmar la dictada per un tribunal del jurat de l’Audiència Provincial de Barcelona, ​​que els va imposar l’esmentada pena per un delicte d’assassinat amb traïdoria.

A Peral se li va imposar una pena més alta (25 anys) a l’aplicar també la circumstància agreujant de parentiu. Així mateix, va condemnar a tots dos, en concepte de responsabilitat civil, al pagament conjunt i solidari d’una indemnització de 450.000 euros al fill de la víctima, 225.000 euros al seu pare, 100.000 euros a cadascun dels seus dos germans, i 10.000 euros a la seva exparella.

La Sala avala el relat de fets provats que recull que els dos condemnats van traçar un pla per matar la víctima, que vivia amb l’agent, i que consistia a esperar que estigués adormit o descansant per consumar el crim. Així, el 2 de maig de 2017, de matinada, els dos acusats el van matar de forma violenta l’exparella al pis que compartia amb Rosa Peral a Vilanova i la Geltrú. Després van utilitzar el telèfon mòbil de la víctima diverses vegades per fer veure que feia la seva vida amb normalitat i van portar el terminal en funcionament, perquè delatés el seu posicionament geogràfic, als voltants del domicili de l’exmarit de Rosa, amb el qual aquesta mantenia una relació molt conflictiva, amb el propòsit d’involucrar-lo.

Després, els dos agents van introduir el cos de la víctima al maleter del cotxe, propietat del guàrdia urbà assassinat, i li van calar foc a l’àrea de l’embassament de Foix.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a setembre 21, 2021 | 00:19
    Joan setembre 21, 2021 | 00:19
    Hola Gemma, no sé si ets periodista o no però et dic les faltes d'ortografia/mecanografia: 1. 'Ha acabant tancant-se' 2. 'A l'pagament' 3. 'A l'fill 4. 'Guària Urbana' 5. 'De el jurat' 6. 'A que estigués' 7. 'En esperar' 8. 'De el domicili' 9. 'Un relació' 10. 'D'involucrarlo' 11. 'Rosa Perera' 12. 'dsesprés' 13. 'l'guàrdia' 13 errades en un article de menys de 400 paraules. Bravo.

Nou comentari

Comparteix