Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Seat comença a vacunar contra la Covid-19 amb una unitat mòbil al Born

Seat comença a vacunar a la població de Barcelona contra la Covid-19 a partir d’aquest dimecres a través d’un dels seus motor home, un camió de competició que s’ha adaptat per a l’ús sanitari. La primera unitat mòbil s’instal·larà al barri del Born, just al costat de l’Arc de Triomf, i tindrà com a objectiu accelerar la vacunació entre la població major de 40 anys o en situació de vulnerabilitat i que tingui dificultats per accedir als punts de vacunació habituals. Les dosis s’administraran sense cita prèvia entre les deu del matí i les vuit del vespre, durant els set dies a la setmana, segons ha informat l’empresa a través d’un comunicat.

El ‘motor home’ que ha habilitat el grup canviarà d’ubicació en funció de les necessitats de vacunació. Es calcula que l’espai habilitat al Born permetrà administrar 1.400 vacunes al dia. Per altra banda, Seat té previst posar en funcionament dos camions més “en els pròxims dies”, que es desplaçaran a les zones on sigui necessari reforçar la vacunació. Pel conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, espais com el de Seat són “necessaris” per “vacunar allà on hi hagi baixes cobertures, a persones amb dificultat en camps com les barreres idiomàtiques i també amb horaris adaptats”.

La posada en marxa del motor home de Seat neix d’un acord entre l’automobilística i la Generalitat per accelerar la vacunació al territori català. A banda d’aquesta iniciativa, l’empresa ja ha injectat més de 20.000 dosis a treballadors de la companyia, del grup Volkswagen i d’empreses proveïdores. Actualment, el 91% dels empleats de Seat tenen almenys una dosi contra la Covid-19, i està previst que tots disposin de la pauta completa abans que acabi el mes d’agost.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa