Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Se m’ha cremat la moto, però podria haver mort gent”
  • CA

La Flavia admetia aquest migdia que necessita més que mai unes vacances. De matinada, al voltant de les 4, s’havia despertat amb el fum que ha provocat l’incendi de 7 motos davant de l’edifici on viu, al carrer Mariana Pineda. Ha hagut de ser atesa a l’hospital per inhalació de fum. Aquest migdia esperava encara “en xoc” un cotxe que l’havia de portar a l’aeroport per marxar uns dies. Aquesta portuguesa que viu a Barcelona és una de les afectades pels 6 incendis que han cremat 22 vehicles aquesta matinada al barri de Gràcia

[r:1]

De l’edifici del número 5, que tenia la porta oberta, sortia Pau Zabala, que viu al 3r 1a. Portava un casc de bici a la mà, tot i que normalment en porta un de moto. Avui, però, havia d’utilitzar la bicicleta perquè la seva moto ha estat una de les afectades per l’incendi. Es dirigia a posar una denúncia dels fets i a iniciar els tràmits amb l’assegurança. Admetia, però, que tenia la moto assegurada a tercers i que no tenia cap esperança que li cobrissin els danys. “Però això és el de menys, podria haver mort gent”, remarcava.

El foc ha afectat especialment els baixos i el primer pis de l’edifici. Els vidres s’han trencat i el fum ha entrat a les cases. Per sort, apuntava l’inquilí del 3r 1a, tant els baixos com el primer pis estaven buits. La resta de veïns sí que s’han vist afectats pel fum. “No podíem sortir a l’escala”, recordava el veí. Altres inquilins com la Flavia van decidir sortir de casa i tractar de sortir al terrat. Zabala indicava que la porta que dona a la taulada estava tancada, i els veïns que van decidir intentar sortir per la part de dalt es van veure rodejats de fum que s’hi acumulava.

Els danys materials que ha patit el bloc de pisos també han estat considerables, i Pau Zabala subratllava que el foc ha cremat una canonada, cosa que ha provocat una fuita de gas. Afegia que els inquilins del bloc estan sense gas ni llum per culpa de l’incendi. I també sense Internet. “Tot el carrer està sense servei, ara estic fent fotografies perquè la companyia ho solucioni”, comentava Manuel Alquézar, treballador d’una empresa de telèfon. Sostenia, però, que els veïns no hauran de pagar per la reparació.

El pàrquing de motos calcinat i l’edifici ennegrit atreien l’atenció dels vianants, encuriosits per saber què havia passat. “Quina bestiesa, per què ho han fet?”, demanava una noia. D’altres feien fotografies, com Oriol Puig, tot i que no ho feia per mera curiositat. Treballa amb l’administrador de la finca del número 5, i estava documentant les destrosses que ha provocat l’incendi. “Intentarem que recuperin la llum i el gas el més aviat possible”, garantia. Aquest immoble, però, no ha estat l’únic afectat pel foc a aquest carrer.

La porta del número 8 de Mariana Pineda, que està davant del número 5, té esquerdes provocades pel foc. Romina Carreño l’obria amb cura, tement que es trenqués. La noia fa de cangur a una parella que viu al bloc, que li han explicat que no podien obrir la finestra perquè el fum els hauria afectat. “Podria haver estat una desgràcia, sort que no hi eren als baixos”, declarava quan ha sabut que els pisos inferiors del número 5 estaven buits. La perruqueria que està davant del número 5 també ha patit desperfectes al mostrador. “Hem arribat a les 9 i ja havien marxat els Bombers i la policia”, deia la Marta, una de les perruqueres. 

El locutori, davant d’un dels punts on hi ha hagut foc. | A. L. 

Els 4 piròmans detinguts han ocasionat incendis a més carrers: Verdi, Or, Robí, Església, Astúries i Montseny. Per Astúries corria la Carlota acompanyada de l’Andrea. Sempre aparca la moto a aquesta zona i temia que el foc hagués afectat el seu vehicle. En veure la seva Honda intacta, molt a prop d’on altres motos havien estat cremades, sospirava alleujada. Ara ja podia anar a treballar tranquil·la.

Les restes de les motos cremades encara provocaven olor, que incomodava l’encarregat del locutori que està a la cruïlla entre Verdi i Astúries. Assenyalava el vidre del local per mostrar les esquerdes ocasionades per l’efecte de la calor, ja que l’incendi ha estat davant del locutori. Un Guàrdia Urbana patrullava pel carrer i s’aturava davant d’on s’ha produït el foc, i sol·licitava servei de neteja perquè l’olor era “molest” pels vianants. Una olor que, des de la matinada, ha acompanyat els veïns de Gràcia.

Més notícies
4 detinguts per cremar 20 motos a Gràcia aquesta nit
Notícia: 4 detinguts per cremar 20 motos a Gràcia aquesta nit
Comparteix
El foc ha afectat a 7 motos i 14 cotxes i ha causat danys a un domicili

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa