SCC dilueix el seu tall per escenificar que obeeix la Guàrdia Urbana

L'acció que volia contraprogramar Meridiana Resisteix finalment durarà 30 minuts, en comptes de dues hores, i permetrà un carril de circulació

El tall al trànsit de Societat Civil Catalana durarà una quarta part del que s’havia anunciat i deixarà un carril obert al trànsit. Segons ha avançat Betevé i han confirmat fonts municipals a aquest diari, la policia barcelonina va fer un informe en què demanava que el nou tall previst cada divendres als Túnels de Vallvidrera –com a protesta pel tall de la Meridiana– durés únicament mitja hora i no dues hores, com va comunicar l’entitat espanyolista inicialment a la conselleria d’Interior. També es recomanava que quedés lliure un carril lateral perquè hi pugui passar el trànsit. Així, tot i que les peticions policials sobre manifestacions no són vinculants, i de fet des de Meridiana Resisteix les han obviat de manera reiterada, SCC les acatarà. Fonts de l’entitat han assegurat a aquest diari que “les accepten”. 

Societat Civil Catalana va anunciar la setmana passada que podia tallar cada divendres la Via Augusta en l’accés dels túnels de Vallvidrera “fins que es dissolgui l’injust tall” de l’avinguda Meridiana. Dos dies abans de la primera performance, però, l’acció ja ha perdut gran part del contingut anunciat. Segons l’organització, el motiu per reduir la força de l’acció ha estat l’escrit de la Guàrdia Urbana.

Fonts municipals detallen que aquest informe és del mateix estil que el que la policia barcelonina va fer sobre el tall diari del col·lectiu Meridiana Resisteix. El cos de seguretat de l’Ajuntament va emetre una anàlisi de la proposta de SCC i la va transmetre a la Direcció General d’Administració de Seguretat, que depèn d’Interior. Després, la conselleria fa arribar les peticions policials al col·lectiu que havia comunicat la concentració. En aquest cas, amb un èxit rotund.

Ironia i expectació a les xarxes

Després que les xarxes socials fessin befa de l’anunci inicial de Societat Civil Catalana i posessin en dubte, a més, que l’entitat aconseguís dur a terme una protesta similar a la dels meridians, els últims dies també han agafat força perfils que han transmès informació sobre l’esdeveniment. De fet, un canal de Telegram anomenat Vallvidrera Resiste SCC havia arribat a anunciar que vindrien autobusos de més d’una vintena de ciutats de l’estat espanyol. Es parla de “Gerona”, “Lérida”, “Burgos”, “Madrid” o “Sevilla”. Des de l’organització oficial de la protesta, però, asseguren que es tracta d’un compte que no és seu, que diu falsedats i que està programat per “crear confusió”. 

Comentaris

    Isabel 04/03/2020 8:10 pm
    Para manifestarse hay que tener convicciones y algo de abnegacion; no es un divertimiento o un pasatiempos. No creo que SCC lo habia entendido. La falta de costumbre probablemente.
    Peret 05/03/2020 7:54 pm
    Els feixistes no es manifesten mai, ja envien a la guardia civil o a la policia nacional directament

Nou comentari