Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sanitaris del Clínic i empleats de TMB provaran l’ús de la hidroxicloroquina contra el coronavirus

Dos estudis paral·lels provaran l’eficàcia d’un tractament preventiu amb hidroxicloroquina en treballadors de serveis essencials exposats a contagiar-se de coronavirus. Es tracta d’un estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Hospital Clínic amb 440 sanitaris d’aquest centre de referència i d’un assaig clínic liderat pel metge Oriol Mitjà en què participaran treballadors de TMB

La hidroxicloroquina és un fàrmac ja comercialitzat i, per tant, segur. Si es verifica la validesa del tractament, s’obrirà una via addicional per al control de l’epidèmia de coronavirus al món. La pastilla s’administraria a persones que hagin tingut un contacte estret amb un cas confirmat de coronavirus però no tenen síntomes: poden haver estat infectats però encara no haver desenvolupat la malaltia. La pastilla bloquejaria el desenvolupament de la infecció i reduiria el contagi efectiu entre persones que conviuen a la feina, a la llar o en residències geriàtriques.

L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Hospital Clínic començaran en uns dies el seu estudi en el personal sanitari exposat al coronavirus, ha informat ISGlobal aquest dissabte en un comunicat. A més de fer seguiment de l’evolució dels participants, també s’avaluaran factors clínics, analítics i microbiològics predictors d’infecció, així com la transmissió en la llar. Les dues institucions impulsen també un altre estudi per conèixer la prevalença de la infecció en els professionals sanitaris: mesuraran els nivells de diferents tipus d’anticossos específics contra el virus, la qual cosa permetrà detectar tant infeccions recents com antigues per coronavirus, i se seguirà l’evolució de diversos paràmetres immunològics al llarg d’un any.

D’altra banda, treballadors voluntaris de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) col·laboran en l’assaig clínic liderat per Oriol Mitjà i coordinat per la Fundació de Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, en col·laboració amb la Conselleria de Salut de la Generalitat i l’Hospital Germans Trias i Pujol a Badalona. El fàrmàc podria ser “capaç d’evitar la infecció en persones que han estat en contacte estret o risc amb un cas positiu” de coronavirus, ha explicat l’entitat metropolitana en un comunicat aquest dissabte.

Previ consentiment dels afectats, els sanitaris del servei de prevenció de TMB notificaran els positius detectats en la plantilla als responsables de l’estudi, perquè puguin posar-se en contacte amb ells. Posteriorment, els investigadors els administraran els fàrmacs i els realitzaran les proves en què es basa aquest assaig, 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa