Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau amplia una vorera de l’avinguda Madrid i hi treu un carril de circulació

L’Avinguda Madrid tindrà una vorera més ampla. És la decisió que ha pres el districte de les Corts i que s’ha posat en marxa de manera immediata. De fet, avui mateix ja s’estan fent les primeres actuacions provisionals de reforma de l’avinguda en les zones on el passeig de vianants es feia més estret –el tram entre el carrer de Lluçà i la plaça del Centre. Segons ha explicat en un comunicat el mateix districte, “l’objectiu és ampliar la vorera del costat muntanya de manera que tingui la mateixa amplada entre Plaça del Centre i av. Carles III i donar així resposta a una demanda veïnal”.

Després d’aquesta mesura immediata que ha disposat operaris al carrer avui mateix, està previst tractar el disseny definitiu de l’ampliació les pròximes setmanes. Així, es parlarà amb el districte veí, Sants-Montjuïc, i amb la regidoria d’Urbanisme. Una vegada s’arribi a un acord, està previst que la nova disposició de la vorera muntanya de l’avinguda Madrid comenci a treballar-se de cara a la tardor.

Ara per ara, doncs, els vianants guanyaran espai, però encara no veuran la proposta definitiva en aquest tram. Segons ha explicat el regidor del districte, Joan Ramon Riera, a Betevé, l’actuació busca que les voreres passin de tenir “dos metres a tenir-ne quatre o quatre i mig”.

El comunicat de l’Ajuntament, a més, aclareix que els metres es guanyaran traient un carril de circulació. Així, els vianants veuran que la vorera creix fins on habitualment aparcaven els cotxes. Alhora, com un efecte dòmino, la zona d’estacionament ocuparà el primer carril de circulació –inhabilitant-lo així, pel trànsit rodat– i deixant, en definitiva, un sol carril perquè hi circulin els vehicles.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Enric a juliol 28, 2020 | 10:49
    Enric juliol 28, 2020 | 10:49
    Cal felicitar els veïns de l'avinguda de Madrid. Aviat tindran les mateixes congestions i contaminació que els del carrer París entre Calàbria i Avinguda de Sarrià. Això si, podran organitzar concursos de ball a la vorera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa