Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut veu “estable” Barcelona però allargarà 15 dies el tancament de discoteques
  • CA

La conselleria de Salut veu “estable” el rebrot a Barcelona ciutat i fins i tot una certa “tendència a la baixa”, pel que descarta de moment noves restriccions. No obstant, demana no baixar la guàrdia almenys fins a final de mes i allargarà la prohibició d’obertura de pubs i discoteques. “Tenim una ciutat amb molta gent de vacances, és molt important de cara a la tornada que no es relaxem”, ha advertit el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

Un cop transcorreguts els “10 dies crítics” sobre els que va advertir el president Quim Torra per a la contenció dels contagis, Mendioroz considera ara que els dies decisius arriben “fins al final de l’estiu”. “És molt important ser ferms ara per tornar a la normalitat d’aquí un mes amb molta més tranquil·litat”, ha insistit. “Si amb les mesures que hem posat veiem que està estabilitzat i sembla que baixa una mica, amb una Rt [velocitat de transmissió] en descens, no cal augmentar la pressió”, ha dit.

15 dies més sense discoteques

“La situació [a Barcelona ciutat] és estable, anem bé”, ha valorat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. No obstant, ha demanat també prudència i ha avançat que ja ha demanat a la conselleria allargar 15 dies més el tancament de l’oci nocturn. La resolució dictada caduca aquest diumenge i molt probablement es renovarà.

Pel que fa a l’horari dels bars i restaurants, la Generalitat preveu presentar el seu recurs contra la renovació judicial l’11 o el 12 d’agost, perquè el procediment processal no permet fer-ho abans segons Argimon.

Escapades sí, però responsables

D’altra banda, el secretari ha tancat la porta a impedir la sortida dels barcelonins i ha negat que sigui un risc per sí mateixa l’estada en segones residències o les excursions de cap de setmana. “El sol fet d’agafar un cotxe i anar de Barcelona a Roses no comporta un risc, el risc és el que jo faci a Roses o a Barcelona”, ha dit. “Limitar la mobilitat ara mateix no és el que ningú vol ni el que necessitem”, ha recalcat.

Argimon ha tret ferro a aquests desplaçaments i ha defensat que hi ha “mobilitat responsable” dins de Catalunya i arreu d’Europa. Ha recordat, però, que tant veïns com turistes han de fer aïllament si se’ls hi demana –per haver donat positiu ells o contactes estrets– i ha reconegut que costa fer-ho complir “en gent que es troba bé”. Ha apel·lat a la “solidaritat” d’aquests ciutadans i ha descartat solucions punitives: “Han d’existir les multes i requeriments, però no és l’eina per sortir-nos-en”, ha sostingut.

Reforç a Primària

Finalment el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha celebrat la “tendència a la baixa al conjunt del país” i també a la capital i a les regions sanitàries Metropolitana Sud i Lleida. Ha fet notar, però, “un petit increment” de casos a la Metropolitana Nord. Ha reconegut que els ambulatoris tenen “major tensió que els hospitals” actualment perquè han assumit part de la vigilància epidemiològica.

Segons Salut, ja hi ha 213 ‘Gestors COVID’ –reforços administratius per fer rastreig– incorporats als CAP de la ciutat, d’un total de 1.196 a Catalunya. El departament prepara un reforç important a Primària de cara a la tardor, ha promès, quan preveu que augmenti la pressió assistencial relacionada amb la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa