Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut tampoc recomana els tests d’antígens com a “passaport” per als àpats de Nadal
  • CA

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, no recomana utilitzar els tests d’antigen, coneguts com a ràpids, per detectar la Covid-19 com a “passaport” per als àpats de Nadal. El doctor Ramentol ha recordat aquest dilluns que la venda d’aquests tests a les farmàcies està subjecte a la normativa estatal i que caldrà seguir com evolucionen les indicacions en les properes setmanes, però ha volgut deixar clar que no en recomanen la seva utilització “indiscriminada”.

El secretari general ha assenyalat que els tests d’antigen són una bona prova diagnòstica i que per això els estan utilitzant en els CAP i en els cribratges, però que s’han d’utilitzar bé, des del procés d’obtenció de la mostra fins al seguiment de contactes en cas positiu.

Els metges, en contra

Aquest matí, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha assegurat aquest dilluns que els tests d’antígens podrien donar una “falsa seguretat” aquest Nadal. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha recordat que aquesta prova fa només una “foto” d’aquell moment i que les persones podrien manifestar el virus unes hores més tard.

En aquest sentit, també ha demanat evitar la “barreja de bombolles” durant aquestes festivitats. Ha demanat “responsabilitat” i acceptar que “aquest Nadal no l’hem de poder celebrar com sempre”. “És important poder evitar els riscos”, ha insistit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa