Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut reforça els CAP de Barcelona amb espais annexos per fer proves PCR
  • CA

El departament de Salut ha començat els tràmits per instal·lar espais annexos a més d’un centenar de Centres d’Atenció Primària (CAP) de tot Catalunya –dels quals 17 són de Barcelona– per poder-hi fer l’activitat relacionada amb la Covid-19 i diferenciar-la de la que no té relació amb la pandèmia. En concret, s’instal·laran mòduls per fer proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes o exploracions i garantir que els CAP puguin tenir “espais diferenciats per patologies, per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans”.

Aquests mòduls estan pensats per als CAP amb dificultats d’espai i es preveu que entrin en funcionament a partir del gener. Estaran en zones properes als CAP i seran gestionats pels mateixos equips d’atenció primària.El desplegament d’aquests mòduls forma part del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre covid i no-covid, que compta amb una inversió total de 300 milions d’euros fins al 2022.

Regió sanitària de Barcelona

A l’Àrea de Salut del Litoral seran al CAP Lluís de Sayé, CAP La Pau, CAP Poblenou, CAP Besòs i CAP Sant Martí Provençals.

A l’Àrea de Salut Esquerra: CAP La Bordeta, CAP Marina, CAP Sants, CAP Montnegre, CAP Sarrià i CAP Numància.

A l’Àrea de Salut Nord: CAP Sant Rafael, CAP Horta, CAP Roquetes, CAP Casernes i CAP Ciutat Meridiana.

I a l’Àrea de Salut Dreta, al CAP Roger de Flor. També s’instal·laran tres envelats als CAP Ramon Turró, CAP Maragall i CAP Sanllehy.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa