Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut prorroga 15 dies més les restriccions a Barcelona
  • CA

El departament de Salut ha prorrogat determinades mesures restrictives per la pandèmia de coronavirus en els municipis de l’àrea de Barcelona i de la comarca de la Noguera (Lleida) afectats pels brots de Covid-19. Dues noves resolucions en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) estableixen un nou període de les mesures de 15 dies a partir d’aquest dimecres, sense perjudici de la vigència d’altres d’àmbit territorial superior, com la prohibició de reunions de més de 10 persones en tota Catalunya.

A la regió sanitària de Barcelona afecta els municipis de Barcelona, Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

No sortir de casa

La Generalitat recomana als ciutadans sortir del domicili només per qüestions imprescindibles: assistir al treball, a centres sanitaris, cuidar a persones majors, menors i dependents, desplaçar-se a entitats financeres, accedir a establiments comercials d’alimentació o altres amb cita, tenir trobades i realitzar activitats culturals i d’oci amb el seu grup de convivència habitual o renovacions de permisos i documentació oficial, entre altres desplaçaments.

Recomana que els contactes es limitin, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars pròxims, cuidadors i persones a qui es dóna suport per a evitar el seu aïllament, i assenyala que el grup ha de ser el més estable possible. Les resolucions també remarquen adoptar mesures d’higiene i protecció en els centres de treball, potenciant l’ús del teletreball quan sigui possible, respectar la distància física interpersonal en els comerços, limitar al 33% els actes religiosos, i en les reunions socials de fins a 10 persones no consumir aliments ni begudes.

Dos metres a les terrasses

Respecte als establiments d’hostaleria i restauració, la resolució indica que el consum s’ha de realitzar sempre en taula, a l’interior l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat amb distància d’1,5 metres entre taules i un màxim de deu persones per cadascuna i l’horari de tancament a la 1 de la matinada. En els establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns se situa en el 50%, i en els d’hostaleria i restauració, la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses és del 50%, amb una distància de dos metres entre taules.

Les resolucions assenyala que es poden dur a terme activitats culturals, tant en recintes estables com a l’aire lliure, sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Procicat.

Centre docents

Les activitats docents, la d’oci infantil i juvenil i les d’intervenció socioeducativa, incloent-hi el transport escolar, s’han de dur a terme d’acord amb els corresponents plans sectorials aprovats pel Procicat i la normativa relacionada, aplicant rigorosament les mesures de prevenció i protecció de la salut. Les resolucions indiquen que els desplaçaments per a acudir als centres educatius s’han de fer tenint en compte les mesures dirigides a evitar aglomeracions en els accessos, que preveu el Pla d’actuació per al curs 2020-2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa