Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut proposa que Barcelona passi a la fase 2 dilluns vinent

La conselleria de Salut proposa al govern espanyol que Barcelona i l’àrea metropolitana passin a la fase 2 dilluns vinent, 8 de juny. També demanarà que les regions sanitàries del Camp de Tarragona; Terres de l’Ebre i la de l’Alt Pirineu i Aran avancin a la fase 3. Girona i Catalunya Central es mantindrien en la fase 2, tal com ja estava previst. Finalment, les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf seguirien a la fase 2, però ara estarien permesos els desplaçaments entre aquestes comarques i la resta de municipis metropolitans.

Les propostes han estat aprovades aquest dilluns a la tarda pel PROCICAT i els informes s’enviaran avui mateix al Govern espanyol, indica la Generalitat en un comunicat. Quedarà pendent de decidir si la regió sanitària de Lleida avança o no fins a la fase 2, segons com progressin els indicadors de la pandèmia.

Què es pot fer a la fase 2?

La fase 2 ofereix molta més llibertat de moviments a la ciutadania i permet moltes més activitats econòmiques. Per exemple, es permet el moviment de grups de fins a 15 persones, tot i que sense sortir de l’àrea sanitària, que en el cas de Barcelona inclouria finalment tot el territori metropolità. Una altra novetat important és que se suprimeixen les franges horàries per a nens i per a esportistes i adults. Només es manté la franja per a persones de més de 70 anys i col·lectius vulnerables (10-12h i 19-20h). La resta de població ja podrà sortir de casa tants cops com vulgui al dia, sempre mantenint les distàncies i recomanacions de seguretat a l’espai públic.

Els bars i restaurants ja podran atendre clients a les taules de l’interior, i no només a la terrassa com ara. No es podrà menjar a la barra ni de peu dret i es recomana reserva prèvia. Les terrasses podran tenir més cadires: fins al 50% de la seva capacitat estàndard i amb un topall de 10 persones per taula. Els recintes de fires i congressos reobriran després de quasi tres mesos tancats.

Els centres comercials podran obrir totes les botigues del recinte, encara que no tinguin accés directe des del carrer. També es podran tornar a celebrar mercats i fires al carrer. En conjunt els comerços podran atendre més clients alhora, perquè el límit d’aforament puja fins al 40%, però caldrà garantir igualment els dos metres de distància.

També podran obrir les piscines amb cita prèvia i es podrà fer bany recreatiu i prendre el sol a les platges del propi municipi. A més, els barcelonins amb una segona residència dins de la regió sanitària ja podran anar-hi. A més es podran celebrar casaments amb fins a 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats, sempre que no se superi el 50% d’aforament. Els tanatoris admetran fins a 25 persones a les vetlles i els centres de culte podran ampliar l’aforament fins al 50% de la capacitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa