Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut obre 555 places extra per a professionals sanitaris a Barcelona

Salut obre a Barcelona ciutat 555 places més l’any vinent per a nous professionals sanitaris. Es tracta d’un increment del 5,9% respecte 2019, el més petit en percentatge però el major en nombres absoluts en comparació amb els augments anunciats aquest dijous per a la resta del territori català. La ciutat té 16 centres formatius amb 196 unitats docents. En total, Catalunya incrementa un 13% l’oferta de formació sanitària especialitzada amb 1.630 places en total a la convocatòria 2020-2021.

L’objectiu d’aquest reforç és formar futurs residents en una cinquantena d’especialitats de medicina, infermeria, farmàcia, psicologia, biologia, física i química, entre altres. Com ha demostrat la pandèmia, el personal ara disponible a Catalunya és insuficient per atendre pics forts de demanda assistencial. En medicina s’ofertaran 1.244 places (102 més que el 2019), mentre que en la infermeria se n’oferiran 294 (95 més).

La convocatòria ja ha estat publicada i l’examen es farà el 27 de març del 2021. Serà a meitats de juny quan els examinats podran triar plaça i es farà l’adjudicació perquè s’incorporin com a residents entre el 15 i el 16 de juliol del 2021. Entre les especialitats amb major increment absolut en nombre de places hi ha medicina familiar i comunitària (+38), fonamental per al funcionament dels ambulatoris i centres de salut de proximitat.

Destaca també la geriatria: només suma 16 places noves però l’escassetat prèvia fa que se situï com l’especialitat amb major increment relatiu en nombre de places. En el cas de la infermeria aquest creixement relatiu encara és més accentuat i arriba al 212%, passant de les 2 places acreditades ofertades fins ara a oferir-ne 25. Per tant, hi ha 17 places més. També destaca l’augment relatiu de l’especialitat d’Infermeria d’atenció familiar i comunitària (+111,6%), que guanya 67 places més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa