Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut farà cribratges massius a les escoles durant la tardor
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el departament de Salut farà cribratges massius a les escoles entre el 15 de setembre i el 15 de novembre per tenir una radiografia més clara de com es propaga la Covid-19 en entorns educatius i tallar d’arrel qualsevol focus de contagi als centres. Aquest dimarts el Govern celebrarà un consell executiu extraordinari per acabar de perfilar l’inici del curs.

El secretari de Salut Públic, Josep Maria Argimon, ha advertit que les dades de contagis dels últims dies no són bons i que caldrà fer un gran esforç per revertir la situació. “Hem retrocedit tres setmanes, no podem continuar d’aquesta manera”, ha dit durant la roda de premsa conjunta. La Generalitat vol posar en marxa noves mesures abans de l’inici del curs escolar per minimitzar els riscos, tot i que les experiències dels països del voltant auguren que hi haurà molts entrebancs.

Mesures a les escoles

Torra ha avançat que les classes d’Educació Primària tindran una ràtio inferior a 20 alumnes, mentre que les de Secundària també tindran menys estudiants, tot i que el president no ha fixat una xifra concreta. A més, la mascareta serà obligatòria per als alumnes majors de 12 anys, mentre que a les zones de més risc l’edat mínima per portar-la serà de 6 anys. “És un problema d’emergència educativa”, ha dit Torra. “Necessitem que els nens tornin a les escoles”.

El Govern considera que les tres pròximes setmanes seran decisives perquè “el país s’ha de posar a treballar i obrir les coses”, ja que el que passi durant el setembre marcarà l’evolució de la pandèmia durant la tardor. Torra ha tornat a demanar als ciutadans que redueixin l’activitat social , ja que el 70% dels casos positius que es detecten es produeixen en entorns familiars i d’amics. “Ho hem de fer millor”, ha reconegut Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa