Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut descarta per ara confinar els barris més afectats i prioritza desplegar-hi recursos
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha descartat confinar les zones barcelonines amb un nivell de contagi més alt, de moment, i ha prioritzat destinar-hi recursos per millorar la informació a l’abast de la ciutadania. “No ens plantegem mesures més estrictes de tancament de barris. Ens sembla més important i interessant el control de la pandèmia amb intervencions comunitàries”, ha reblat Vergés. Aquest últim concepte feia referència a les intervencions que van des de proposar cribratges massius fins a l’augment d’informadors a peu de carrer o la coordinació entre el districte en qüestió i Salut. “Va més enllà de fer proves”, ha insistit la consellera.

De la mateixa manera, ha fet una crida a la participació als 20.000 veïns als quals es dirigeix el cribratge de covid-19 que aquest dimarts ha començat al Raval Nord de Barcelona. Ha dit que espera acabar aquest dimarts amb entre 400 i 450 proves PCR. Inicialment es preveien fer 1.500 proves fins dijous als veïns d’alguns carrers del barri, però el matí d’aquest dimarts ja s’ha decidit ampliar-ho a tots els carrers del Raval Nord. Més enllà de l’afluència, per a Vergés “el que és important és arribar a la comunitat” perquè “més enllà de les proves, costa molt d’explicar i entendre” tot el relacionat amb les mesures sanitàries pel coronavirus, les proves i les quarantenes, ha indicat en una visita amb l’alcaldessa, Ada Colau.

“A vegades costa arribar a tothom, a vegades és més fàcil arribar-hi des d’un punt proper i aquestes intervencions comunitàries son una gran experiència per poder perdre la por i poder transmetre el màxim de coneixement de com es comporta aquest virus i com es pot transmetre”, ha dit Vergés. La consellera i l’alcaldessa han visitat aquest dimarts el Casal de Gent Gran Josep Tarradellas de Barcelona on fins dijous es realitzen els cribratges massius de covid-19 per a persones asimptomàtiques veïnes del Raval Nord.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la necessitat de detectar els casos asimptomàtics i ha recordat els recursos municipals adreçats a aquelles persones sense recursos que han de realitzar quarentenes: “A l’abril vam posar en marxa l’Oficina de quarentenes, per serveis a domicili d’alimentació i sanitaris entre d’altres, i tenim els Hotels Salut perquè aquells persones que ho tenen difícil, que pateixen la crisi econòmica, es puguin aïllar efectivament.” “Vull enviar un missatge de confiança, si seguim les mesures d’higiene, de la mascareta i la distància podrem mantenir i reduir el nivell de contagis i garantir l’activitat”, ha afegit Colau.

Sobre la intervenció que han fet els serveis municipals per facilitar les quarentenes en casos vulnerables, l’alcaldessa ha explicat que s’han donat 477 cistelles d’alimentació i productes bàsics, 107 menjars cuinats, 277 equips de protecció individual i que s’han fet 138 recollides de residus així com 36 neteges i cura de mascotes. A més, ha comptabilitzat fins a 443 persones a qui han donat allotjament provisional perquè fessin la quarentena d’una manera adient, als Hotels Salut.

Sobre el futur de les restriccions a Barcelona i altres municipis de l’entorn, Vergés ha anunciat una nova pròrroga de les restriccions contra la covid-19. Aquestes inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, una limitació de l’aforament del 50% en bars i restaurants, entre altres. “Es prorrogaran perquè la situació està estabilitzada però en uns nivells molt més alts dels que ens agradaria tenir”, ha explicat la consellera. “Cal ser molt caute, fer les activitats imprescindibles i deixar les evitables per més endavant”, ha afegit. “Hem d’evitar al màxim generar cadenes de contactes”, ha demanat. Les restriccions ja es van prorrogar l’1 de setembre per quinze dies, que finalitzaven aquest dimarts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa