Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida de Salut als joves d’entre 17 i 20 anys perquè es posin aquesta vacuna
  • CA

Quan encara tothom té al cap les dosis de la vacuna anti-covid, el departament de Salut de la Generalitat ha fet una crida a tots els joves d’entre 17 i 20 anys, això és, nascuts entre el 2002 i el 2005, perquè demanin cita per vacunar-se contra la meningitis. Justament, Salut creu que els joves que s’havien de vacunar el 2020 amb aquesta dosi ho van postposar- de fet, el mateix sisterma sanitari va deixar de banda les vacunacions menys urgents- per centrar-se en la lluita contra la Covid-19.

Nascuts entre el 2002 i el 2005 han de vacunar-se

De fet, la meningitis pot arribar a ser mortal. A través d’una circular informativa que ha arribat als instituts i centres d’estudis postobligatoris, el departament de Salut insta els joves de 17 a 20 anys a demanar hora al CAP per posar-se la vacuna La raó? Que alguns adolescents no van vacunar quan els tocava, entre els anys 2020-21, per la pandèmia.

La malalaltia meningocòccica és una patologia infecciosa causada pel meningococ que pot arribar a ser greu. Aquest bacteri pot trobar-se a la gola d’algunes persones sense provocar símptomes, perquè es desenvolupa una protecció natural al cap d’uns dies. I el departament de Salut ha detectat un augment dels casos des de l’any 2014.

La vacuna contra el meningococ B, de franc

Per altra banda, la vacuna que protegeix del meningococ de tipus B en infants ara que ja forma part del calendari vacunal, és a dir, que és de franc. Fins ara, costava 106 euros la dosi, i era una decisió dels pares posar-la o no.

La taxa d’incidència d’aquesta malaltia és molt baixa, de 0,5 casos per cada 100.000 habitants, la seva inclusió respon a les desigualtats descrites i a la seva gravetat, ja que en alguns casos pot produir complicacions greus, sèpsia generalitzada i fins i tot la mort. Al 2020 es van registrar 30 casos confirmats de malaltia meningocòccia a Catalunya, una xifra que l’any passat, en dades provisionals, va baixar fins als 7 casos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa