Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut admet que hi ha un brot “no preocupant” a Barcelona
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès que el departament ha detectat un brot de coronavirus “no preocupant” a Barcelona i ha demanat a la ciutadania que extremi les precaucions, tot i que no ha donat detalls d’on s’hauria desencadenat. “No podem abaixar la guàrdia”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

La conselleria no ha concretat ni la ubicació geogràfica ni el nombre d’afectats, tot i les reiterades preguntes d’aquest diari durant tota la jornada. Portaveus de Salut recorden, no obstant, que es considera ja com a brot un grup de tres persones contagiades que es coneguin entre sí i recorden que actualment hi ha diversos brots petits a Catalunya. Vergés ha assegurat a la ràdio que la prioritat del departament de Salut és rastrejar la cadena de contagis i fer seguiment dels casos.

Les dades del departament de Salut mostren un lleuger augment del nombre de casos registrats a Barcelona ciutat. Entre dilluns i dijous s’han produït 71 casos nous, mentre que a les dues setmanes anterior la xifra rondava els 90. Si es manté la tendència, aquesta setmana es podrien superar àmpliament el centenar de positius a la capital catalana, tot i que encara quedaria lluny dels registres de principis de juny.

“S’ha de prendre seriosament”, ha insistit. “Ja sabíem que hi hauria rebrots, però no tenen per què ser un problema. Estem buscant les cadenes de contagi“. Vergés ha explicat que Salut Pública i els centre d’atenció primària s’encarreguen de fer el seguiment dels casos i ha recordat que la situació actual, tot i la reducció general de contagis, exigeix unes “mesures higièniques molt estrictes” per evitar rebrots incontrolats: rentar-se les mans i porta mascareta és clau, ha repetit.

Preocupació per Lleida

Vergés també ha expressat la preocupació del seu departament per la situació de Lleida, on aquesta setmana ja s’han detectat 325 casos, el doble que la setmana anterior, després que s’hagin trobat diversos brots. “El volum de casos comença a ser important i les entrades a hospital i a l’UCI ens obliga a actuar”, ha advertit. Tot i això, de moment descarten mesures de confinament quirúrgiques perquè a la regió de Lleida la mobilitat és majoritàriament interior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa