Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salsitxes tòxiques per enverinar gossos en un parc de Sant Andreu
  • CA

Un interior d’illa proper a les antigues Casernes de Sant Andreu genera una gran preocupació entre els veïns que hi passegen la mascota. Les darreres setmanes hi ha aparegut carn enverinada presumptament destinada a enverinar els gossos que hi van. L’espai també fa servir una escola veïna com a pati. Dues testimonis han explicat a aquest diari que han trobat trossos de salsitxa amb olor a amoníac i que almenys una gossa ha resultat greument intoxicada. Els Mossos d’Esquadra han rebut ja 2 denúncies i tenen oberta una investigació per esclarir l’autoria dels fets.

“Portem almenys 5 setmanes seguides trobant carn enverinada en aquest interior d’illa verd”, explica Manoli Puente, una de les usuàries del parc. Ella mateixa els ha vist i portat a comissaria, després que un dels menors de la veïna escola pública La Maquinista se li acostés amb l’aliment tòxic a la mà i li ensenyés la troballa. El parc tanca cada nit i està envoltat de blocs de pisos que hi tenen accés directe les 24. “Solen aparèixer salsitxes d’aquestes els dilluns, o bé a primera hora del matí o bé al vespre-nit”, afegeix Puente, que sospita que pugui tractar-se d’un veí dels habitatges que donen al parc, potser molest pel soroll o la simple presència dels animals.

Olga Anda no va tenir tanta sort. No va veure directament cap tros de carn, però el passat 1 de febrer va portar la seva gossa a passejar per aquest interior d’illa i hores després va començar a trobar-se molt malament. La va dur a la veterinària i li va dir que havia estat enverinada. “Va estar ingressada una setmana, li van fer transfusions de sang, ens van dir que ens acomiadéssim d’ella perquè estava en un estat molt greu… i per sort al final va remuntar i s’ha salvat, però ha anat de molt poc que no se’ns mor”, relata. A més del disgust, el succés li ha comportat una important factura veterinària. 

Trossos de carn enverinada trobats en un interior d’illa de Sant Andreu / Manoli Puente

Unes setmanes més tard va tornar al parc amb la seva gossa i sí que va trobar personalment uns altres trossos de carn “amb olor a alguna cosa química”. Els va portar a la policia i també a la seva veterinària, que va confirmar que contenien verí. No va poder assumir, després del cost del tractament de la gossa, la despesa extra de fer analitzar les salsitxes per determinar quin tòxic concret contenien.

Anda també ha interposat una denúncia davant dels Mossos, igual que Puente. Creuen que hi ha almenys dues persones més que han denunciat o volen denunciar properament els mateixos fets. Els usuaris del parc més mobilitzats s’informen per Whatsapp de les novetats que els arriben. Han sentit rumors sobre la mort d’alguna mascota del veïnat per enverinament, però no saben del cert si es tracta del mateix cas.

Interior d’illa de Sant Andreu on s’ha trobat carn enverinada / C.G.

“Això no és un calentón d’un dia, passa cada setmana regularment”, subratlla Anda. “La persona que ho fa és un psicòpata! Que hi van nens, en aquest parc!!”, exclama. Assegura que les primeres salsitxes enverinades que es van trobar eren lluny de la zona infantil, però les últimes s’han detectat més a prop: “Per sort els escolars que usen el parc com a àrea d’esbarjo no són molt petits, però igualment és un perill”. 

Investigació policial

Fonts oficials dels Mossos d’Esquadra afirmen al TOT Barcelona que han rebut dues denúncies per aquests fets, per ara, i confirmen que hi ha hagut “algun gos enverinat”. “Hem obert una investigació per identificar els possibles autors i detenir-los”, apunten. Mentrestant, asseguren que s’ha incrementat el patrullatge en aquest espai com a mesura de prevenció.

La Guàrdia Urbana també està al cas de la situació, reconeixen fonts municipals. “La policia de barri treballa conjuntament amb els veïns per intentar esbrinar la procedència del menjar”, afegeixen. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa