Del 10 al 13 de juliol, el barri del Raval organitza la cinquena ruta de tapes, dintre dels actes de la festa major. En l’edició d’aquest any hi participen una vintena d’establiments que oferiran una tapa -clàssica o creativa-, amb beguda inclosa, per cinc euros.
Els establiments participants
Organitzada per l’eix comercial del Raval, els bars i restaurants són Mendizábal, Atlanta, Bianco Noir, Bodega d’en Rubén, Costa, el Magraner Boig, Chula Vista Raval, el Toro, Casa Leopoldo, el Nou Cafetí, Fat Cat Raval, la Monroe, las Fernández, Marsella, la Prudència del Raval, Na Mindona, la Ravala, Gastrobar 78/33, Cervesa Sant Jordi-Tabarlot i Resolís.
Locals emblemàtics
El bar Marsella (Sant Pau, 65), el més antic de Barcelona, ja que va obrir el 1820, fa 225 anys, aposta per una coca de recapte amb escalivada i anxoves. Casa Leopoldo (Sant Rafael, 24) un altre clàssic del barri, famós per ser un dels restaurants de referència de Manuel Vázquez Montalbán, serveix una versió personal de la Bomba, una de les tapes més barcelonines, amb carn de cua de bou i coronada amb maionesa de Chipotle. El bar Mendizábal (Junta de Comerç, 2) reinterpreta l’ensaladilla russa. I el Resolís (Riera Baixa, 22), nascut el 1893, ofereix ous farcits amb tonyina.
Platets més innovadors
Altres propostes més agosarades es podran trobar al Magraner Boig (carrer d’en Robador, 22), amb una tapa de pop amb fava i ceba caramel·litzada, la Monroe (plaça d’en Salvador Seguí, 1-9) proposa cebiche de musclos amb mango i blat de moro torrat, i el Bianco Noir innova amb un platet de samosses vegetals i de carn amb salsa verda i agredolça.
Sorteig d’un sopar
Els clients podran participar en un sopar per a dues persones valorat en uns 80 euros. Què cal fer? Doncs, votar per la millor tapa del Raval, demanar un passaport i que el segellin a cada bar o restaurant que s’entri a menjar. Calen almenys vuit segells d’establiments. El guanyador el donarà a conèixer l’eix comercial del Raval a través de les seves xarxes socials, entre el 15 i el 20 de juliol.