Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Roquetes tindrà un mercat nou que es començarà a construir l’any que ve

El Consell Rector de l’Institut de Mercats de Barcelona ha aprovat aquest dimarts el projecte de construcció del nou Mercat de Montserrat, la barri de Roquetes, al districte de Nou Barris, i la remodelació del Mercat d’Horta, després de l’acord amb la junta de paradistes dels dos mercats.

En el cas del mercat de Montserrat, es començarà a construir l’any que ve en un solar que hi ha al costat de l’actual, que s’enderrocarà, mentre que al Mercat d’Horta s’hi farà una reforma integral.

El futur mercat de Montserrat, a Roquetes, en una imatge que projecta com serà

El futur mercat de Montserrat, a Roquetes, en una imatge des d’una altra perspectiva

El projecte de Montserrat preveu que el nou mercat compti amb 7.500 metres quadrats, on s’ubicarà un edifici trapezoïdal amb accessos des de les cantonades, i que allotjarà un mercat tradicional amb 25 establiments alimentaris, una cafeteria i cinc botigues exteriors a la planta baixa. Les plantes subterrànies es destinaran a magatzems i espais logístics, en el nivell -1, i a un aparcament de 50 places al nivell -2.

Rerforma al mercat d’Horta

Pel que fa al projecte d’Horta, la previsió és que el mercat provisional pugui instal·lar-se l’any 2021 per fer les obres en l’edifici original. Un cop reformat, conservarà l’estructura de formigó i tindrà un tancament exterior de vidre que permetrà veure l’esquelet de l’edifici.

L’espai central es conservarà tal com està actualment, amb un gran claraboia en el tram central que ajudarà a potenciar les característiques de l’edifici històric. El projecte està pensat per facilitar la circulació entre les diferents zones i dotar del màxim de llum natural a la planta de mercat ia la d’autoservei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa