Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Robert Güerri: “Veurem més Covid les properes setmanes”
  • CA

La retirada de les quarantenes i la major interacció social de les darreres setmanes han afavorit una petita pujada de casos de Covid a Catalunya. La taxa de contagi (RT) ha repuntat per sobre d’1. El doctor Robert Güerri, cap del Servei de Malalties Infecciones i coordinador de Covid a l’Hospital del Mar, posa en context aquestes xifres.

“Era esperable [el repunt de casos de Covid] i probablement en veurem més les properes setmanes”, ha reconegut en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. “El virus no ha marxat, hi ha pocs casos però continuen havent-n’hi als hospitals”, avisa. “I a fora dels hospitals n’hi ha més, i si interactuem més, encara més”, ha advertit. 

No obstant, considera que és part del procés de la pandèmia i que no hi ha motiu d’alarma social en els nivells actuals: “No estem ni de lluny com havíem estat”. No queda gaire més alternativa que monitoritzar la situació: “Haurem de veure fins on arriba, sense alarmisme”.

Molta grip A als hospitals

D’altra banda, ha subratllat que el repunt que realment s’està notant als hospitals  és de grip. Concretament la de tipus A: “Ja fa setmanes que hi ha més grip que Covid, als hospitals”. A més de la gravetat potencial, es diferencien pel perfil dels malalts: “La grip està afectant persones de qualsevol edat i situació, en canvi la Covid que veiem és en persones molt debilitades per altres malalties o no vacunades”.

Pel que fa a l’ús de la mascareta, que en pocs dies deixarà de ser obligatori en espais tancats sense aglomeració, Güerri es mostra comprensiu amb les autoritats polítiques. “Aquesta decisió no és fàcil, als sanitaris ens agradaria que estigués posada sempre i és evident que això és impossible”, assumeix. “En algun moment s’ha de fer”, opina. 

No obstant, “si la situació es descontrolés”, sosté, “s’hauria de tornar enrere” i implantar de nou la mascareta obligatòria. “Ara hem de veure quin impacte real té en l’evolució de la pandèmia”, diu. Recomana, això sí, que cadascú sigui conscient del grau de massificació dels llocs on es troba i si ho veu convenient “s’avanci” a la normativa i es posi mascareta. Pel que fa al nou sistema de vigilància, subratlla la necessitat d’analitzar el virus: “Saber quina variant circula et permet avançar-te setmanes al que hagi de passar”. “Crec que podem anar una mica curts en això”, conclou. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa