Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Roben una bossa de joies a l’aeroport i els enxampen perquè la policia els reconeix pel carrer
  • CA

Dos lladres amb un llarg historial i una bossa carregada de joies a l’aparcament de la Terminal 2 l’aeroport del Prat. Era la tempesta perfecta i els furtadors la van aprofitar. Van distreure el propietari de la bossa, que descarregava el cotxe, i es van endur el botí. Però pel mig s’hi ha ficat la policia. Perquè agents del grup de delinqüència urbana de la comissaria de Sants- Montjuïc dels Mossos d’Esquadra els van detenir aquest divendres a la nit en ple Paral·lel.

Agents de paisà van detectar al Paral·lel els dos homes, que acumulen nombrosos antecedents –un d’ells acumula 47 detencions– i són coneguts per la policia. Per això van decidir identificar-los. Podria haver sigut una identifiació rutinària, una més de les desenes de controls que fan cada dia aquestes unitats de delinqüència urbana dels Mossos. Però quan van introduir els noms dels sospitosos a la base de dades policial va saltar l’alarma: la unitat d’investigació de l’àrea de seguretat de l’aeroport havia emès una ordre de detenció d’aquests dos homes, un d’italià i un de libi, pel robatori d’una bossa de mà a un representant de joies amb objectes valorats en 237.000 euros.

Els fets havien passat el diumenge de la setmana passada, 30 de juny, cap a dos quarts de deu de la nit. La víctima era a l’aparcament descarregant el seu cotxe quan se li va acostar un home i el va distreure per facilitar que un còmplice li robés les pertinences.

Al vídeo es veu com un dels lladres es posa a parlar amb el representant de joieria davant del portaequipatges, a la part del darrere del cotxe. Mentrestant, apareix un altre home que se situa al lateral, s’ajup perquè no el vegin, s’acosta a la porta del conductor, l’obre i agafa una bossa que hi ha a dins. El lladre encara no ho sap, però allà hi ha el mostrari de joies.

Ràpidament, el furtador puja a un cotxe que l’espera amb el motor en marxa i fugen. Això implica que els lladres encara tenen un altre còmplice, un tercer home que no ha sigut detingut en l’operació d’aquest divendres. 

 Amb les imatges gravades per les càmeres de seguretat de l’aparcament, els agents dels Mossos van poder identificar els autors dels fets, uns delinqüents que actuen habitualment a l’aeroport, i van emetre l’odre de detenció perquè qualsevol policia del país que els trobés els arrestés.

Per l’aeroport sense equipatge o amb bosses buides

El modus operandi d’aquests dos homes és sempre el mateix. Estan especialitzats a detectar possibles víctimes als aparcaments de l’aeroport. Trien persones que estan atrafegades carregant o descarregant el seu vehicle, amb les bosses i maletes a l’abast de tothom. Segons els Mossos, aquessts lladres no porten equipatge. Només, en tot cas, grans bosses d’esport buides –amb una simple observació es veu que no pesen–  que els serveixen per dissimular i alhora per ficar-hi els objectes robats. És una tècnica que també utilitzen els careteristes del metro. Solen actuar en grup, i es comuniquen per mòbil o amb gestos per assenyalar possibles víctimes i decidir com abordar-les. 

Un dels membres del grup distreu la víctima dient-li que el vehicle que acaba de llogar té algun desperfecte o amb altres excuses mentre un còmplice agafa el botí. Després fugen ràpidament, amb el vehicle d’algun altre còmplice, com en aquest cas, o amb transport públic, inclosos taxis, quan els convé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa