Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un robatori a Nou Barris fa caure una banda especialitzada a assaltar avis

Un assalt a Nou Barris va servir als Mossos d’Esquadra fer començar a estirar del fil per, finalment, desarticular una banda de lladres. Els fets van tenir lloc al juny, quan el grup va robar de forma violenta a un home de 85 anys al districte de Nou Barris. La policia catalana va constatar que no era un fet aïllat i que es trobaven davant una banda dedicada a assaltar a gent gran al carrer, segons informen els Mossos.

El grup estava format per dos homes, de 50 i 33 anys, i una dona, de 55. Estaven especialitzats en furts i robatoris violents, i les víctimes sempre eren persones d’edat avançada. De fet, els Mossos tenen coneixement de quatre casos amb què els arrestats estan vinculats, i l’edat de les víctimes és d’entre els 73 i els 86 anys. Una d’elles és una dona dona amb mobilitat reduïda a qui van robar una polsera de 600 euros que tenia un “valor sentimental gran” per a ella, segons els Mossos.

El modus operandi del grup passava per guanyar-se la confiança de la víctima amb preguntes sobre adreces o qualsevol altre tema. Una vegada havien començat a parlar-hi, li robaven la cartera o les joies.

Un dels detinguts pels Mossos d’Esquadra | CME

Una banda familiar

Els membres del grup vivien a Calella, al Maresme. Eren un matrimoni, la filla i el gendre. El pare té antecedents per haver format part d’un grup de falsos policies que ja va ser desarticular per la policia de la Generalitat. El matrimoni i el seu gendre van quedar detinguts, segons precisen els Mossos.

La investigació començada al juny va culminar dimarts amb diversos registres a Calella, on els agents van localitzar diners, joies i objectes robats, així com documentació d’algunes víctimes.

Els detinguts van passar a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa