Una coneguda casa de subhastes de Barcelona ha patit un robatori de joies digne de protagonitzar una pel·lícula de Hollywood. Almenys cinc lladres es van dedicar durant dos dies, amb paciència i ingeni, a fer-se passar per turistes i foradar una paret annexa a una caixa forta. Els fets van tenir lloc l’octubre passat a la sucursal a Lamas Bolaño al carrer Rosselló i aquest 7 d’abril –mig any després– els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut a la majoria dels presumptes autors gràcies a càmeres de seguretat properes.

Els acusats haurien accedit al soterrani de l’establiment a través dels patis interiors de l’edifici, que connecten amb la finca del costat. Segons ha publicat La Vanguardia, que ha donat més detalls del cas, van accedir a l’immoble veí fent-se passar per hostes d’un alberg turístic. No s’hi allotjaven pas, però carretejaven maletes i passaven desapercebuts. Dins de l’equipatge, però, hi havia les eines de l’assalt.

Robatori de joies en una casa de subhastes de Barcelona / Mossos d’Esquadra i CNP

Per accedir al contingut de la caixa forta van fer un butró en una gruixuda paret amb un bufador d’oxitall. També havien deixat aparcat un cotxe, dies abans, a les rodalies de la casa de subhastes. Les càmeres de seguretat de la zona van gravar com entraven i sortien del local en diverses ocasions amb el rostre ocult i motxilles, mentre altres integrants vigilaven fora discretament.

Robatori de joies en una casa de subhastes de Barcelona / Mossos d’Esquadra i CNP

Van tenir la precaució d’endur-se la majoria d’imatges captades per les càmeres de seguretat de l’establiment, però no totes. Tampoc sabien que eren gravats per d’altres, com les d’un bar proper.

Els 4 arrestats sumen 251 antecedents policials, la majoria per robatori, i segons la policia catalana pertanyen a “dos coneguts grups delinqüencials, un establert a la Comunitat de Madrid i l’altre a Catalunya”, que cooperaven per fer assalts amb força en diversos municipis de l’Estat. Dos d’ells han estat detinguts a Martorelles i Mollet del Vallès i els altres dos a Leganés i Pinto (Madrid). Han passat a disposició judicial i quedat en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars. La investigació continua oberta i hi ha un cinquè presumpte implicat en cerca i captura.

Robatori de joies en una casa de subhastes de Barcelona / Mossos d’Esquadra i CNP

També s’han registrat 6 domicilis i trasters, però, la policia no ha trobat les joies. Ha trobat 1.700 euros en efectiu i eines com un bufador oxitall, dos inhibidors de freqüència, un martell pneumàtic i una radial, un equip d’escalada, o diversos telèfons i targetes SIM. També hi havia roba sospitosa de formar part del robatori, com un uniforme complet d’una empresa de telefonia i peces de roba per no ser identificats, com guants per no deixar empremtes i tapaboques i passamuntanyes. També a la casa de subhastes es van trobar eines usades en el robatori i abandonades allà.

Eines abandonades en el robatori a la casa de subhastes / Mossos d’Esquadra i CNP

Sí que han aparegut, en canvi, peces no valuoses de les joies robades, per exemple la maquinària interna dels rellotges o les etiquetes identificatives que s’havien d’usar en la subhasta. Aquests elements van ser cremats i abandonats a la llera del riu Besòs, al seu pas per Sant Fost de Campsentelles.

Elements sobrants de les joies robades, cremats al Besòs / Mossos d’Esquadra i CNP

Nou comentari

Comparteix