Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restaurants Michelin menys mediàtics de Barcelona

La gala de la mítica guia de viatges Michelin ha guardonat aquesta setmana els millors establiments de l’Estat i manté Barcelona un any més al cim gastronòmic, amb prop de 60 restaurants amb estrella Michelin. Especialment sonat és el cas del Disfrutar, restaurant de l’Eixample pilotat pels antics caps de cuina del Bulli que ha aconseguit per primer cop les tres estrelles, el màxim guardó. Tot plegat ha dut els tres xefs –Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch– a ocupar portades a la premsa i a aparèixer en nombroses entrevistes televisives, i a la ràdio.

No és l’únic cas mediàtic. L’ABaC, del xef Jordi Cruz, també és un habitual de les portades, en part, perquè Cruz s’ha fet un nom com a presentador de TVE. El Lasarte i Cocina Hermanos Torres són els altres dos restaurants barcelonins amb tres estrelles actualment, tots dos també coneguts tant pel seu talent com per les seves aparicions a la televisió. Ara bé, la guia Michelin també guardona altres establiments que, si bé no són tan coneguts mediàticament, també compten amb el respecte del sector i plats d’un altre nivell.

Els membres dels restaurants de tres estrelles Michelin | Guia Michelin
Els membres dels restaurants de tres estrelles Michelin a la gala de 2023 | Guia Michelin

Els menys mediàtics

Enoteca Paco Pérez

Compta amb dues estrelles Michelin i el seu xef, Paco Pérez, és molt conegut al sector. Situat en el luxós Hotel Arts, ofereix cuina mediterrània influenciada per sabors internacionals i combinada amb una fusió asiàtica. Cuina amb productes de temporada i el seu principal concepte culinari és el “mar i muntanya”.

Cinc Sentits

Segons la guia Michelin, aquest restaurant està dissenyat per gaudir del menú a través d’espais que reflecteixen la línia del xef Jordi Artal. La guia apunta que l’experiència es gaudeix “a través dels paisatges de la Torre de l’Espanyol, on la seva família elaborava vi i olives; l’esperit de Barcelona, plasmat en el disseny minimalista del menjador; i la sala privada amb la seva taula individual del xef amb vista a la cuina, des d’on els comensals poden gaudir de l’espectacle dels xefs treballant”. També té dues estrelles.

Moments

És el tercer i últim restaurant de Barcelona amb dues estrelles Michelin. El xef Raül Balam no és tan conegut, però prové d’una família TOP dins del món gastronòmic. Fill de la famosa xef Carme Ruscalleda, elabora un menú amb trets característics de la xef de Sant Pol de Mar. “La cuina aquí mostra la creativitat subjacent de la tradició catalana, els productes mediterranis saludables i la distinció intrínseca de cada sabor”, diu la guia.

Una seixantena de restaurants de primer nivell

Més enllà d’aquests restaurants, tots ells amb dues o tres estrelles, Barcelona compta amb 21 establiments amb una estrella, l’últim esglaó de la classificació de Michelin, i 17 Bib Gourmand, que distingeix els bons restaurants que ofereixen una cuina refinada a un preu assequible. Podeu trobar-los tots al cercador de Barcelona de la guia Michelin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa