La proliferació de restaurants de brases han fet saltar les alarmes al carrer d’Enric Granados, al barri de l’Esquerra de l’Eixample. Concretament, entre els integrants de la plataforma que defensa els veïns afectats per la restauració d’aquest carrer, SOS Enric Granados. Tal com explica un d’ells, Jordi Badia, en el darrer any s’han obert al carrer on viu cinc restaurants d’aquesta mena i assegura que són focus de fums, olors i inseguretat. 

Pel que fa a la inseguretat, argumenta que s’han produït dos incendis en el mateix restaurant, el Carnal Steak House, en un període de només cinc mesos. El darrer va tenir lloc la setmana passada. Tot i que cap persona va resultar ferida, insisteix que les conseqüències podrien haver estat pitjors. “L’altre dia eren les set de la tarda, però si això arriba a passar a les dues de la matinada, no te n’assabentes”, recalca. El que sí que va passar és que el fum de l’incendi es va colar en els pisos d’alguns veïns, i altres van haver d’esperar-se a casa fins que es va solucionar la incidència. Pel que fa als clients del restaurant, betevé va explicar que alguns van ser atesos per inhalació de fum.

El tuit que va fer la plataforma Enric Granados sobre l’incendi va generar comentaris per part d’usuaris de Twitter rebutjant els fets. “Enric Granados pateix un nou problema a la ciutat: les cuines de brasa. Són un perill quan s’incendien, les cases del carrer tenen bigues de fusta. I ara què? Ara, a part del soroll, hem de patir pudors i fums i foc. Ni a Enric Granados ni enlloc”, va dir la usuària @RosaJaner. “Posen en risc els veïns i els veïns i als seus clients. Tres persones del restaurament van ser ateses per inhalació de fum”, va afegir @CristianoTheDon.

“El carrer sembla una barbacoa”

Això no és tot. El fet que en aquest punt del districte de l’Eixample hi hagi cinc restaurants de brasa fa que es visqui “un problema d’olor i de fums”. “Des de l’una del migdia fins al vespre, el carrer sembla una barbacoa. Hi ha veïns que no poden estendre la roba durant el dia”, alerta Badia.

En parlar sobre la relació de la plataforma SOS Enric Granados i la restauració, és inevitable no recordar que aquesta plataforma va néixer com a resposta al soroll de les terrasses del carrer i defensar el dret al descans dels veïns. Aquesta situació va fer que l’estiu passat l’Ajuntament instal·lés sonòmetres en aquest carrer i altres punts de la ciutat. Els resultats van determinar que hi havia massa soroll a Enric Granados, la qual cosa va fer que s’avancés una hora el tancament de les terrasses. 

En aquest sentit, la repercussió d’aquesta mesura, però, és millorable. El fet que els establiments tanquin tard, diu Badia, fa que el mobiliari de les terrasses quedi al carrer fins a aproximadament les tres de la matinada, quan s’entra arrossegant-lo per la vorera. “Es va dir que posarien tancs de silicona i no s’ha fet. No hi ha cap consciència d’aquests establiments a l’hora de respectar el descans dels veïns”, denuncia i afegeix: “A més, encara hi ha clients que s’acumulen a la sortida dels locals”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 12, 2023 | 17:47
    Ricard febrer 12, 2023 | 17:47
    És constata que per a l'ajuntament és molt més pèrfid un israelià que un restaurant d'Enric Granados repartint fum a dojo o amb clients sorollosos. Prioritats de l'equip de govern municipal, Collboni i Colau inclosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa