Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El restaurant barceloní Disfrutar es corona com el millor del món

Barcelona té el millor restaurant del món. El popular rànquing ‘The World’s 50 Best Restaurant‘ ha reconegut en la seva edició del 2024 l’establiment Disfrutar com el millor del món culminant d’aquesta manera el seu ascens fulgurant a l’Olimp de la gastronomia mundial. Els guardons s’han entregat aquest dijous de matinada a Las Vegas.

El negoci va aixecar la persiana en ple districte de l’Eixample no fa ni una dècada de la mà dels seus xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Els tres es van formar l’escola d’El Bulli i, després del tancament de l’establiment de Ferran Adrià, van decidir refermar el què havien après impulsant el Compartir, un restaurant a Cadaqués que va obrir l’abril del 2012. L’experiència del trio format va funcionar a la perfecció i va ser aleshores quan van decidir ampliar horitzons amb un segon establiment a Barcelona, que ara ha aconseguit portar la cuina catalana fins al màxim reconeixement mundial.

Segons informa l’ACN, els tres xefs han pujat a l’escenari a recollir el guardó i, visiblement emocionats, han assegurat que es tracta d’un moment “màgic” que mai haurien imaginat i han volgut posar en valor la feina de tot l’equip que hi ha darrera de l’establiment, així com els seus anys de formació sota la tutela d’Adrià a El Bulli.

La seva aposta per la gastronomia avantguardista i creativa els va situar el 2018 en la 18a posició d’aquest prestigiós rànquing, emportant-se el premi a la millor entrada a la llista d’aquella edició. La perseverança dels tres xefs els va portar l’any passat a escalar fins a la segona posició, convertint-se en el millor restaurant de tot Europa i un reconeixement arrodonit el novembre passat amb la tercera estrella Michelin. Actualment, l’establiment compta amb un equip de 65 persones i una llista d’espera de mínim un any vista.

Un grup selecte d’escollits entre la gastronomia catalana

Cal recordar que la cuina catalana ha ocupat la primera posició del ‘The World’s 50 Best Restaurant’ en diverses ocasions. El Bulli la va ocupar el 2002 i, posteriorment, va revalidar-lo ininterrompudament el 2006, 2007, 2008 i 2009. El Celler de Can Roca li va prendre el relleu poc després i va ostentar el primer lloc del rànquing el 2013 i el 2015. Les normes del rànquing van canviar i una vegada s’assoleix la primera posició, ja no es pot revalidar i l’establiment passa a formar part de la categoria ‘The best of the best’.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: CARXOFA a juny 07, 2024 | 11:10
    CARXOFA juny 07, 2024 | 11:10
    Molt bons cuiners,llastima que al recullir el premi solament parlessin en castellà i angles.

Respon a CARXOFA Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa