Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reobre un restaurant històric del Gòtic que va tancar per la pandèmia

Barcelona recuperarà aquest setembre un dels establiments històrics que va haver d’abaixar la persiana per la pandèmia del coronavirus. El restaurant Agut del barri Gòtic tornarà a obrir les seves portes amb motiu de la celebració de les Festes de la Mercè i sota una nova direcció.

Segons informa Time Out, el grup de restauració Pitapes ha pres el relleu de la nissaga familiar Castellví-Manubens-Cabau al capdavant d’aquest emblemàtic restaurant, que en el moment del seu tancament feia 97 anys que estava obert. L’objectiu de la nova direcció és poder complir el centenari d’història del negoci mantenint l’aposta per la cuina catalana tradicional i de proximitat.

Aquest traspàs ha estat possible gràcies a l’amistat que uneix un dels socis del grup Pitapes i el fins ara propietari del local, Jordi Castellví, que en comptes de vendre l’establiment a qualsevol altre negoci va voler que es mantingués la identitat del restaurant, malgrat canviar de mans. “Ens ha posat totes les facilitats del món per reobrir l’Agut. Ell s’ho podria haver venut pels diners que volgués, i que ho fotessin a terra i hi obrissin una pizzeria. Ves a saber…”, assegura un dels socis del grup en declaracions al mateix mitjà.

Els nous propietaris no només aposten per continuar oferint la millor cuina catalana tradicional amb productes de proximitat, sinó que tampoc han introduït canvis en la fisonomia del restaurant, que manté la seva clàssica estructura. La intenció és que el ‘nou’ restaurant Agut pugui obrir les seves portes durant la celebració de les Festes de la Mercè, malgrat que els responsables no esclareixen si aquesta serà la reobertura definitiva i si només seria un primer tastet a l’espera de poder obrir l’establiment amb majúscules.

Falta de clients

Cal recordar que el restaurant Agut va fer oficial el seu tancament l’abril del 2021 a causa de la falta de clients que van provocar les restriccions de la pandèmia del coronavirus. L’establiment portava obert des del 1924 i va ser durant molts anys la fonda on acudien els treballadors del Port de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa