Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reneix la plataforma Municipalitzem per denunciar incompliments del govern Colau
  • CA

Sis anys després, torna Municipalitzem. La plataforma que aplega una quinzena de serveis públics de l’Ajuntament externalitzats i que va néixer l’any 2015 ara reneix amb per denunciar incompliments i deures pendents en matèria de drets laborals. Avui, amb un acte a la plaça de Sant Miquel, un dels accessos a la seu del govern municipal, han reprès la seva pressió al consistori després que s’hagin produït “massa pocs avenços” en els últims anys. Davant aquesta situació, i en un context agreujat per la pandèmia, el col·lectiu ha decidit tornar a organitzar-se: “Reactivem la plataforma per denunciar i mostrar el nostre rebuig a les polítiques de contractació municipal privatitzadores i externalitzadores del govern de Barcelona en Comú i el PSC”, han defensat en un comunicat.

A més, en la roda de premsa d’aquest matí, una de les portaveus, Marga Olalla, ha anunciat la petició d’una reunió amb l’alcaldessa, Ada Colau. “Sabem que en un dia no es pot fer tot, però planteu-nos a la taula un pla de municipalitacions continuat i així podrem parlar“, ha expressat la representant la plataforma. I és que entre els principals greuges que denuncien els treballadors es dóna la situació que “l’Ajuntament de Barcelona és una de les poques administracions que té més treballadors da externalitzats que interns“, asseguren, segons les últimes dades que l’Ajuntament va facilitar.

“El llistat de serveis externalitzats que precaritzen la vida de les seves treballadores i comercialitzen amb serveis essencials per a les veïnes és interminable i innaceptable”, rebla el comunicat de presentació de la plataforma. En aquest sentit, Marga Olalla denuncia la diferència de condicions entre els serveis interns de l’Ajuntament i els treballadors d’empreses subcontractades. Entre els col·lectius afectats que donen suport al nou naixement de Municipalitzem es troben serveis com el de l’atenció domiciliària, les oficines d’atenció ciutadana, l’acolliment d’urgència per violència masclista o l’acompanyament i atenció a famílies amb menors que viuen en assentaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa