Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La rehabilitació de la Torre de les Aigües del Besòs, premi Europa Nova 2021

La Torre de les Aigües del Besòs ja llueix la placa que distingeix el conjunt històric amb el Premi Europa Nova 2021, un dels més important de la Unió Europea i que reconeix la feina feta pel col·lectiu BCN Water Tower Team, que va ser l’encarregat de rehabilitar el monument, símbol de la memòria industrial del Poblenou. A l’acte de descoberta de la placa hi han assistit el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni; el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé; el president d’Agbar, Àngel Simón; l’arquitecte i membre del BCN Water Tower Team, Antoni Vilanova; i representants de la Comissió Europea i d’Europa Nostra.

Collboni ha destacat que la rehabilitació de la Torre de les Aigües del Besòs busca “preservar la memòria de la revolució industrial a Barcelona i Catalunya, del moviment obrer i dels avenços tecnològics que ha deixat a la ciutat”. Per la seva banda, el president d’Agbar ha assegurat que el projecte “posa en valor el passat històric industrial del Poblenou, i ajuda a transmetre’l a tota la ciutadania com a part de la cultura del territori”. Simón ha recordat que “Agbar i el model que representa ha estat i està sempre al costat de la ciutat, en cadascuna de les seves fites, també en la preservació del patrimoni històric i cultural”.

La rehabilitació de l’entorn de la Torre de les Aigües del Besòs, on hi havia hagut la fàbrica de trens Macosa-Alstom, es va començar a gestar a finals dels anys 90, quan l’Ajuntament va comprar les dues edificacions que formen el conjunt històric –la torre i la Casa de les Vàlvules–. El 1998 es va aprovar el projecte d’urbanització i el 2007 va començar la rehabilitació, que no acabaria fins el 2019, quan es va condicionar la Casa de les Válvules com a seu de l’Arxiu Històric del Poblenou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa