Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La rehabilitació de la Torre de les Aigües del Besòs, premi Europa Nova 2021
  • CA

La Torre de les Aigües del Besòs ja llueix la placa que distingeix el conjunt històric amb el Premi Europa Nova 2021, un dels més important de la Unió Europea i que reconeix la feina feta pel col·lectiu BCN Water Tower Team, que va ser l’encarregat de rehabilitar el monument, símbol de la memòria industrial del Poblenou. A l’acte de descoberta de la placa hi han assistit el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni; el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé; el president d’Agbar, Àngel Simón; l’arquitecte i membre del BCN Water Tower Team, Antoni Vilanova; i representants de la Comissió Europea i d’Europa Nostra.

Collboni ha destacat que la rehabilitació de la Torre de les Aigües del Besòs busca “preservar la memòria de la revolució industrial a Barcelona i Catalunya, del moviment obrer i dels avenços tecnològics que ha deixat a la ciutat”. Per la seva banda, el president d’Agbar ha assegurat que el projecte “posa en valor el passat històric industrial del Poblenou, i ajuda a transmetre’l a tota la ciutadania com a part de la cultura del territori”. Simón ha recordat que “Agbar i el model que representa ha estat i està sempre al costat de la ciutat, en cadascuna de les seves fites, també en la preservació del patrimoni històric i cultural”.

La rehabilitació de l’entorn de la Torre de les Aigües del Besòs, on hi havia hagut la fàbrica de trens Macosa-Alstom, es va començar a gestar a finals dels anys 90, quan l’Ajuntament va comprar les dues edificacions que formen el conjunt històric –la torre i la Casa de les Vàlvules–. El 1998 es va aprovar el projecte d’urbanització i el 2007 va començar la rehabilitació, que no acabaria fins el 2019, quan es va condicionar la Casa de les Válvules com a seu de l’Arxiu Històric del Poblenou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa