Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La reforma del Port Olímpic arrenca aquest juliol amb tres mesos de retard
  • CA

L’esperada transformació del Port Olímpic de Barcelona arrencarà finalment aquest juliol. Els treballs s’iniciaran amb la construcció d’un nou accés al recinte a través de l’avinguda Litoral, una actuació que s’allargarà previsiblement fins a l’estiu del 2023. Aquestes obres, doncs, marquen el començament d’una reforma que arriba amb prop de tres mesos retard, ja que estava previst que pogués posar-se en marxa el passat mes d’abril.

La construcció d’aquest nou accés el Port Olímpic pretén eliminar barreres arquitectòniques i desnivells per generar una continuïtat que permeti integrar en la trama urbana no només el barri de la Vila Olímpica, sinó també la mateixa zona portuària, que fins ara quedava segregada. Un cop completades les obres, aquest pas hauria de convertir-se en la principal entrada del recinte, de manera que també es procedirà a desmuntar la rampa per a vehicles que ara es troba al final del carrer de Marina, una estructura que hauria de desaparèixer per complet de cara a la tardor del 2023.

Nou pol d’economia blava

La previsió és que al mes de setembre arrenquin els treballs per transformar la zona del moll de Mestral -on fins ara hi havia locals d’oci nocturn– i el Dic de Recer en un centre dedicat a l’economia blava, un sector que aglutina totes aquelles activitats tant tecnològiques com d’investigació relacionades amb el món nàutic i del mar. La intenció és convertir aquest espai en un gran pol empresarial que compti amb una quarantena de nous locals i una gran sala d’actes amb capacitat per a 150 persones.

40 milions d’euros

El cost total d’aquesta primera fase de la remodelació del Port Olímpic serà de prop de 18 milions d’euros, però l’Ajuntament de Barcelona té pressupostades unes obres completes de transformació que s’allargaran durant els pròxims sis anys i que podrien arribar a superar els quaranta milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa