Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Recta final de la transformació de les Glòries: aquestes són les novetats
  • CA

La transformació verda de les Glòries arrenca la seva recta final amb les obres del tram central del parc. Aquesta setmana han començat els treballs, que se centren en l’àmbit que es troba just a sobre dels túnels i que tindran una durada aproximada de vint mesos.

Segons ha detallat aquest dijous en un comunicat l’Ajuntament de Barcelona, la previsió és que aquesta part final del projecte de transformació de l’espai afecti prop de 4,3 hectàrees, completant d’aquesta manera un total de fins a nou hectàrees transformades. Entre els aspectes més destacats d’aquesta actuació, les obres preveuen habilitar un jardí d’immersió, un umbracle, una àrea d’esbarjo per a gossos i una gran àrea de jocs, tot flanquejat amb més de 470 arbres nous i 9.078 metres quadrats de verd urbà.

Intersecció d’eixos verda i mirador

El projecte municipal contempla connectar en aquest tram central de la plaça de les Glòries tres dels eixos principals de la capital catalana com l’avinguda Diagonal, l’avinguda de la Meridiana i la Gran Via de les Corts Catalanes, que passaran a convertir-se en camins i itineraris principals que creuaran l’espai central de Glòries amb recorreguts per a vianants. La intersecció d’aquestes artèries urbanes es convertirà, doncs, en un punt de trobada verd que completarà un passeig lineal que unirà en línia recta els extrems de la Diagonal i per on podran circular també les bicicletes.

La recta final de les obres a les Glòries ja ha començat / Ajuntament de Barcelona
La recta final de les obres a les Glòries ja ha començat / Ajuntament de Barcelona

Per altra banda, a la part que dona al Llobregat, la previsió és que s’habiliti un mirador, una zona de grades i espai verd amb visió sobre la Gran Via de les Corts Catalanes.

Espai en procés de reparcel·lació

Amb aquesta actuació encetada, només quedaran pendent del projecte de transformació de les Glòries l’abordatge i desenvolupament de l’espai situat entre els carrers de Castilejos, de Badajoz-Independència, del Consell de Cent, una zona actualment en fase de reparcel·lació on s’hi ubicaran equipaments, habitatge i verd urbà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa