Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Recorden el crim trànsfob de Sònia Rescalvo al Parc de la Ciutadella

El 6 d’octubre de 1991 va marcar un abans i un després a la ciutat de Barcelona, Catalunya i a tot l’Estat. Sis nois va apallissar Sonia Rescalvo i Doris Romero quan dormien una glorieta del parc de la Ciutadella. Ho van fer -i així ho va dictaminar un jutge- amb l’intenció d’assassinar-les. Les lesions van provocar finalment la mort de la Sonia i van deixar greument ferida la seva companya. Aquest cas va suposar un punt d’inflexió en la lluita contra els crims d’odi i la discriminació de gènere.

Aquest dissabte l’Ajuntament i diversos veïns de la ciutat s’han reunit per recordar la figura de la Sònia a la plaça que porta el seu nom, allà on es van produir els fets fa més de 30 anys. Aprofitant la trobada, el consistori ha comentat a les seves xarxes socials que aquest acte ha de servir “perquè cap persona hagi de patir discriminació o violència per ser qui és”.

Veïns i personal de seguretat parlant en l’acte de record a Sonia Rescalvo Zafra

Qui era Sonia Rescalvo Zafra?

Sonia Rescalvo Zafra arriba a Barcelona amb només 16 anys i comença a desenvolupar la seva feina com a vedet al Teatre Arnau, al barri del Paral·lel. Però la crisi del món artístic, va haver de retirar-se i començar a treballar al carrer. Va ser en aquest moment quan, de matinada, els assassins van acabar amb la seva vida.

Tres anys després de l’assassinat, el 1994, l’Audiència Provincial de Barcelona va condemnar les sis persones que la van atacar a sis anys de presó, una sentència que va despertar bastant interès mediàtic.

Des de llavors, el parc de la Ciutadella reserva un espai dedicat a la víctima i guarda un plafó explicatiu que recull els detalls de la seva història. Com va endinsar-se en el món artístic i com, anys més tard, van acabar amb la seva vida. 31 anys després, Barcelona encara la recorda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa