Rècord de dones aspirants a la Guàrdia Urbana de Barcelona

L'Ajuntament celebra que van representar gairebé el 32% de les candidatures a ocupar places noves

L’Ajuntament de Barcelona ha avançat cap a l’equiparació laboral entre homes i dones, segons constata el balanç del primer any de l’aplicació de l’III Pla d’Igualtat entre Homes i Dones 2020-2023 presentat aquest diumenge a la Comissió de Presidència. El consistori també ha implementat la reserva de places destinades a dones en posicions “més masculinitzades”, com en el cos de la Guàrdia Urbana, on les dones aspirants han arribat a gairebé el 31% –rècord històric– i han aconseguit plaça 112 dones i 170 homes, ha informat el consistori en un comunicat.

El consistori ha ultimat un Decàleg de Bones Pràctiques a tenir en compte durant entrevistes de selecció i provisió de personal amb l’objectiu de “eliminar els biaixos associats als estereotips de gènere”. A més, ha alertat que la pandèmia de la Covid-19 ha demostrat que el teletreball “suposa un gran repte per a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, i que la conciliació de la vida laboral i familiar afecta en major mesura a les treballadores”, tant si treballen de manera presencial o telemàtica.

Ha detallat que la “segregació ocupacional també es reflecteix en l’administració”, ja que en els serveis essencials presencials van treballar 4.686 persones: el 72% van ser homes –per el seu pes en els cossos dels Mossos d’Esquadra i Bombers de la Generalitat–, mentre que el 27% van ser dones, fonamentalment en l’àrea de serveis socials.

Més informació

Nou comentari