Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El coordinador de Covid-19 a l’Hospital del Mar esclata: “Sempre hem anat tard”
  • CA

El coordinador de la unitat de Covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha criticat amb duresa la lentitud de les administracions per posar en marxa el dispositiu per frenar la segona onada de la Covid-19 per evitar un nou “confinament total” i també ha assenyalat la poca responsabilitat de la gent a l’hora de seguir les instruccions dictades per les autoritats sanitàries: “Sembla que si no has tingut algú pròxim molt malallt, el Covid-19 no va amb tu”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

“Tenim un doble problema: les administracions no ho han gestionat bé, sempre hem anat tard, i la societat no ha sabut seguir les indicacions per controlar el virus”, ha assegurat. “Ens hem de conscienciar que estem en una situació complexa”. A l’Hospital del Mar ja hi ha 40 ingressats per Covid-19 i l’acumulació de casos pot acabar saturant el centre si no es frenen els positius. Güerri ha demanat més proves PCR per detectar asimptomàtics abans que la situació es torni a descontrolar. “L’alternativa és el confinament total”.

Més mesures

Aquest dilluns el Govern anunciarà noves mesures per lluitar contra la pandèmia i assegurar que el retorn a les escoles i a l’activitat laboral després de l’estiu és fa amb la màxima normalitat possible. “Hem tingut prou temps per preparar-nos”, ha etzibat Güerri, que espera que el pla de la Generalitat “contempli diferents escenaris” i aprofiti l’experiència d’altres països. “Hi ha evidències científiques que els nens són poc transmissors del virus”, ha explicat.

“El risc de rebrot existeix i es pot controlar”, ha insistit. Tot i això, el coordinador de la unitat de Covid-19 a l’Hospital del Mar s’ha mostrat alarmat per la falta de previsió del Govern. “La impressió és que no se sap com plantejar el retorn a l’escola i és preocupant”. Güerri considera que “els nens necessiten anar a l’escola i s’ha de garantir que hi puguin anar en les millors condicions possibles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa