Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
De recinte fabril a Campus de les Arts

Acord per convertir el recinte fabril de Can Ricart, al barri de Provençals del Poblenou, en el Campus de les Arts. El projecte el lidera la Universitat de Barcelona (UB), que ha demanat finançament del fons Next Generation EU per rehabilitar l’espai i adequar l’edifici, de 6.800 metres quadrats i catalogat com a bé cultural d’interès nacional.

El rector de la UB, Joan Guàrdia Olmos, ha assegurat que aquesta iniciativa és “l’eix fonamental per enfortir un camp de coneixement com és l’educació artística de nivell superior”. El màxim representant de la universitat ha afirmat que estan compromesos tant amb l’edifici com amb la zona, el 22@, un hub tecnològic situat a la zona del Poblenou. “El Campus de les Arts abastarà projectes de recerca, cursos de tercer cicle, formació continuada i també accions de transferència de coneixement a la ciutat i al país”, ha explicat.

Al pacte s’hi han sumat altres centres, com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat de Vic (UVic). També hi formen part l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

“El Campus de les Arts mostra la capacitat de les universitats i les institucions de la ciutat de treballar conjuntament per impulsar Barcelona com a referent en educació superior i com a capital cultural. El projecte enforteix l’àmbit de les arts i el disseny a nivell universitari i crea una aliança àmplia per impulsar-lo”, ha dit Jordi Martí, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat.

Es tracta d’un “projecte únic a Catalunya”, ha assegurat la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis. “Neix de la nostra convicció que el país necessita una universitat de les arts, una universitat temàtica, que no existeix ni aquí ni a Espanya, però que sí que existeix, en canvi, a la majoria de països europeus”, ha sostingut. Durant la signatura de l’acord marc entre les institucions, Geis ha considerat que cal més estudi i reflexió sobre “l’home contemporani” a les disciplines artístiques.

Un edifici històric

Can Ricart va ser construït l’any 1853. En el seu dia era una fàbrica d’estampació, activa fins a l’últim quart del segle passat. La propietat de l’edifici és de l’Ajuntament, que l’any 2015 va cedir l’ús de la nau industrial principal i d’alguns edificis annexos a la Universitat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa