Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A la recerca de la mascareta al metro
  • CA

Hi ha mascaretes a la venda en màquines expenedores al metro des d’aquesta setmana. És innegable. El que passa és que trobar-les no és fàcil. D’entrada, que quedi clar per si algú s’ho pensava, ningú trobarà al transport públic màquines de vending dedicades íntegrament a la distribució dels productes d’higiene contra la transmissió del coronavirus. Tant les mascaretes com els productes per netejar-se les mans –es va anunciar que seria gel hidroalcohòlic però, almenys en una màquina localitzada pel TOT Barcelona es tracta de tovalloletes, no de pots amb la substància– han passat a formar part de l’extens catàleg d’articles d’electrònica que l’empresa Mobiloso distribueix en diverses màquines al metro des de fa temps. És a dir: allà on algun dia potser t’havies comprat uns auriculars o un carregador d’emergència per al mòbil, ara hi pots trobar, a més a més, packs de deu mascaretes.

La decisió de posar aquest producte a l’abast dels passatgers directament al metro va lligada al fet que ara és obligatori portar mascareta per anar amb transport públic i fins i tot et poden multar si no ho fas, malgrat que segons les dades de TMB el 96% del usuaris estan complint amb l’exigència.

El cas és, però, que si t’has descuidat la mascareta i et trobes al metro sense aquest element, et caldrà una petita gimcana per trobar-ne. Per començar, n’hi ha només en 10 màquines distribuïdes en 7 estacions: 

  • Catalunya (L1 i L3)
  • Espanya (intercanviador)
  • La Sagrera (L1, L5 i intercanviador)
  • Sagrada Família (L2)
  • Verdaguer (L5)
  • Diagonal (L5)
  • Lesseps (L3)

La complicació afegida és que, com que les màquines no s’han instal·lat expressament per vendre aquestes mascaretes obligatòries, són on ja eren abans, en funció dels interessos comercials de l’empresa que les gestiona i dels pactes que fes en el seu moment amb TMB.

Dimarts al matí, per exemple, el TOT Barcelona va buscar les mascaretes a l’estació de plaça Catalunya. Se sabia que n’hi havia d’haver tant a la línia 3 com a la línia 1. On? Fins aquí ens havien llegit. Després de recórrer els vestíbuls sense saber exactament on mirar, vam localitzar un vigilant que, precisament, comentava la jugada amb una altra persona. Eren en un extrem de l’andana en direcció Fondo de la L1, just davant d’una màquina de Mobiloso. A dins, hi havia els articles electrònics habituals. “Encara no les han instal·lat”, assegurava el vigilant. “Crec que posaran màquines com aquestes però només de mascaretes”.

Anava tan perdut com nosaltres. Fonts de TMB asseguraven poca estona després que no estan previstes les màquines monogràfiques de mascaretes i gel i que, justament la màquina davant de la qual hi havia aquell vigilant era una de les que incorporaria el producte farmacèutic. A més, apuntaven que a l’andana de la línia 3 en direcció a la Trinitat Nova ja n’hi havia. Bingo! Efectivament, a l’escala que porta a aquesta andana des del vestíbul de la Rambla vam trobar la màquina.

La màquina expenedora d'articles d'electrònica de l'accés a l'andana en direcció Trinitat Nova de la L3, a Catalunya, on es poden trobar mascaretes, a la cantonada superior esquerra / S.B.

La màquina expenedora d’articles d’electrònica de l’accés a l’andana en direcció Trinitat Nova de la L3, a Catalunya, on es poden trobar mascaretes, a la cantonada superior esquerra / S.B.

Tres màquines més tenien mascaretes des de dilluns, segons les mateixes fonts de TMB: al vestíbul de la L5 de Diagonal, al vestíbul de la L1 d’Espanya i al vestíbul de Lesseps (L3). I, ahir, dimecres, ja van quedar també col·locades les mascaretes a la venda la Sagrera (L1, L5 i intercanviador), a Sagrada Família (L2) i a Verdaguer (L4). A partir d’ara, a més a més, s’aniran posant mascaretes en més màquines en més estacions. Només es tracta de trobar-les. Perquè ningú pugui dir que el confinament limita la mobilitat i el caminar. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa