Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rebollo torna encendre la ‘flama’ olímpica amb la Cursa dels Nassos
  • CA

La Cursa dels Nassos d’aquest 2022 ha tingut un protagonista especial amb un passat olímpic. Antonio Rebollo, l’arquer que va encendre el peveter olímpic a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, ha tornat a llançar una fletxa aquest cop per donar el tret de sortida al popular esdeveniment esportiu, que s’ha celebrat com marca la tradició aquest dissabte 31 de desembre.

Segons les primeres informacions facilitades pels organitzadors de la competició, la cursa ha comptat enguany amb prop de 10.000 participants, que s’han donat cita a la confluència entre el carrer de la Selva de Mar i la plaça de Ramon Calsina, el punt on començava i concloïa la prova. En concret, Rebollo -guanyador de tres medalles en tir amb arc als Jocs Paralímpics- ha llançat quatre fletxes per marcar l’inici de cadascuna de les sortides previstes per l’organització per a aquesta edició, que comptava amb dues proves diferents, una de deu quilòmetres i una altra de cinc quilòmetres.

Els guanyadors del 2022

La cursa de deu quilòmetres ha tingut com a principals protagonistes Mohamed El Ghazouany i Marta Galimany, que s’han imposat a la resta d’atletes participants. El Ghazouany ha estat el primer a creuar la línia de meta amb un temps de 28 minuts i 46 segons. Pel que fa a Soler, l’atleta ha revalidat la victòria que ja va obtenir l’any 2020 a la tradicional prova barcelonina amb un temps de 32 minuts i 31 segons.

De Barcelona 92 a un taller de fusteria

El mític arquer, que va ser protagonista d’una de les escenes sens dubte més recordades de la cita olímpica a la capital catalana, té actualment 67 anys i treballa com a ebenista en un taller de fusteria. “Encara que durant els darrers trenta anys em criden per a tota mena d’esdeveniments, em fa especial il·lusió formar part d’aquest esdeveniment. El dia 31 estaré a Barcelona per donar la sortida, i quan acabi agafaré l’AVE de tornada a Madrid per menjar el raïm a casa. Segur que m’ho passo molt bé”, assegurava Rebollo el dia de la presentació de la cursa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa