Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona rebrà fortes ratxes de vent per acomiadar el Pont
  • CA

Els barcelononis, com molts catalans, acabaran els dos dies del Pont de la Puríssima amb fortes ventades. De fet, les ratxes de vent poden arribar als 70km/h en molts indrets de Catalunya, amb especial incidència al prelitoral de Tarragona i el sud de Barceln on aquestes poden arribar als 100 km/h amb vent de mestral i ponent.

En el cas de Barcelona ciutat, es preveu que pugui bufar amb intensitat forta entre 60km/h 70km/h, i les ratxes de vent es podrien acostar als 80 km/h a Collserola. Segons informa Betevé, s’espera que el gruix arribi de cop a mig matí de dimecres i tingui el primer màxim entre el matí i el migdia. Després d’una petita treva amb un vent menys intens durant la tarda, el vent es podria intensificar la matinada de dimecres a dijous en un episodi de vent que, al conjunt català, es podria allargar fins divendres.

De fet, el servei meteorològic de la Generalitat ja ha emès els primers avisos en relació amb les fortes ventades previstes per a dimecres que afecten bona part de les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, així com la Catalunya central. L’avís indica la possibilitat que es puguin superar els 70 km/h a totes aquestes comarques. Protecció Civil, de moment, encara no ha activat el pla Ventcat, però és previsible que ho pugui fer aquest dimarts 7.

I què implicaran aquestes ventades? Doncs que la temperatura tornarà a baixar clarament després d’un parell de dies en què hem viscut una petita treva amb moltes estones de sol. Tornaran els migdies sense sol i les nits fredes. I el vent farà que la sensació tèrmica de fred sigui més intensa.

I per als qui pensin en la neu, hauran de mirar especialment al vessant nord dels Pirineus. S’iniciarà la matinada de dimecres a cotes mitjanes i altes i baixarà a les valls a partir del migdia, però sempre especialment al vessant nord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa