Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Ratolí Pérez té una segona casa a Barcelona

El Ratolí Pérez té una casa molt fotografiada a Barcelona, al carrer Taquígraf Garriga de Les Corts. Però no és l’única. El conegut personatge infantil ha trobat un segon lloc per viure a la ciutat, menys coneguda, al carrer Gran de Sant Andreu. Es tracta del desguàs de l’aigua de la façana d’una botiga de joguines. Els més menuts del barri deixen cada dia regals i dibuixos per ell en una bústia de l’establiment.

La iniciativa va sorgir de fa uns dos anys de la botiga La Lluna de Formatge, situada a la cruïlla del carrer Gran amb Agustí Milà. La propietària, Mónica Montero, explica que “la idea no era cap estratègia comercial, sinó simplement adornar el forat del baixant de l’aigua”. El cau consisteix en unes banderoles, una catifa de gespa, pedretes al marc de la porta, una escala i una petita placa daurada on diu Mister Pérez. Pistes més que suficients per saber qui hi viu.

La discreta llar del Ratolí Pérez a Sant Andreu / Matere García

Montero comenta que ha tingut problemes amb les decoracions: “A vegades estaven trencades o desaparegudes, tot i estar enganxades al terra”. Així, la caseta ha passat per diferents looks. Va estar guarnida amb dues tanques de fusta a cada costat, una catifa de benvinguda feta a mà i una campana per trucar al ratolí infantil més famós.

La il·lusió d’una generació

Els més petits del barri hi deixen missatges, cartes, dibuixos, joguines, caramels i trossets de formatge, comprats a la formatgeria que comparteix vorera. D’aquesta forma el ratolí se’n recorda de cadascun d’ells quan se’ls hi cau una dent i reben un bon regal. “Els nens sempre es paren, ja sigui per mirar o per deixar algun regalet”, comenta.

Una jogueteria de Sant Andreu té una caseta del Ratolí Pérez que fa furor / Matere García

Veient l’èxit de la iniciativa, els propietaris han anat decorant la botiga amb més referències al personatge com petites portes i petjades i productes a la venda sobre el ratolí. “Per Nadal fem una decoració especial i la sala de dalt està guarnida tot l’any”, explica la propietària. A més, tenen la intenció de fer activitats infantils, relacionades amb el ratolí, però ara s’han ajornat degut al coronavirus.

A l’entrada de la botiga hi ha una bústia on els infants poden deixar cartes i dibuixos. “Hi ha vegades que està molt ple i, per exemple a l’estiu, he d’anar mirant la caseta molt sovint per si hi ha caramels o xocolates perquè sinó es desfan”, apunta Montero.

Nens i nenes de Sant Andreu deixen dibuixos i regals a la bústia del Ratolí Pérez / Matere García

Tot un èxit a les xarxes

L’èxit de la caseta va més enllà del barri gràcies a internet. Els mateixos propietaris van penjar la primera fotografia a Facebook i “no va passar res”, rememora, fins que una veïna del barri va fer el mateix i “la cosa va canviar”. Es van fer virals de cop. Tot i haver aparegut a un reportatge de Betevé el 2018, la Mónica confessa que “realment la caseta del Ratolí Pérez ha guanyat popularitat gràcies a les xarxes socials”. “Hi ha veïns que no coneixien la caseta en no estar la botiga al centre del barri, però gràcies a Instagram o Facebook se n’han assabentat i venen a veure-la amb els fills i a deixar-hi un regalet”.

Tot i així, el coneixement andreuenc de la caseta encara no és homogeni. Una àvia del barri comenta que mai s’havia fixat en la caseta tot i tenir un net. Per contra, una mare explica que moltes vegades va amb el seu fill “a veure si el banc de davant de la caseta està buit” per asseure-s’hi una estona: “Li fa molta il·lusió visitar al Ratolí Pérez”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josefins a juny 21, 2020 | 14:42
    Josefins juny 21, 2020 | 14:42
    Pues en Lliça d'Amunt, tiene una tercera casita,je je

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa