Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rates que es colen pel forat del vàter? Una realitat a Barcelona
  • CA

Encara que sembli de pel·lícula, sí, sí que passa. Més d’una, de dues i de tres vegades s’ha colat una rata pel forat del vàter d’una casa de Barcelona. Aquesta espècie animal, que es compta per desenes de milers al clavegueram de la capital, és una excel·lent nedadora, pot contenir la respiració una bona estona i s’hi sent com a casa -mai millor dit- en terrenys humits.

“És més habitual del que la gent es pensa. Sovint correspon a habitatges situats en plantes baixes i la majoria de vegades en sistemes que han estat sense fer servir molt de temps, tot i que també en detectem a lavabos que es fan servir cada dia”, explica a RAC1 Lidia Dimitrova, responsable tècnica de l’empresa Desinfecciones Cimax.

Un dels punts claus per evitar que això passi, és el manteniment. “Creiem que l’estat de conservació de la xarxa de clavegueram i els accessos als habitatges són menys sofisticats i per a aquests animals és més fàcil poder accedir. No obstant això, també és una cosa que de tant en tant també passa en zones i edificis més nous”, explica Mauro Francisco Moreno, tècnic especialista a Ecocontrol plagas BCN. Els experts apunten que els barris més antics de la ciutat són més proclius a tenir més veïns rosegadors que d’altres. En aquest sentit, sota la diana hi ha zones de Barcelona com el Raval, Sants, el Barri Gòtic o Gràcia.

La revista National Geographic va elaborar un vídeo on s’observa com de fàcil un ratolí pot escalar un vàter i sortir a la superfície. El vídeo és viral, perquè acumula més de 52 milions de reproduccions a Youtube. Les seves ungles són un element clau a l’hora de pujar i arribar fins a qualsevol superfície que aparentment se li pugui resistir a aquest animal. A més, la seva lleugeresa i flexibilitat permeten a les rates adaptar-se al medi ambient i entrar per cavitats estretes i amb formes anguloses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa