Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El rànquing mundial que encapçala la Universitat de Barcelona
  • CA

La potència de la recerca que surt de les universitats catalanes està reconeguda a arreu del món. És habitual que la producció científica dels catedràtics catalans aparegui en rànquings i revistes científiques, però no és tan habitual que una universitat catalana sigui la líder mundial absoluta. I ara ha passat, i és la Universitat de Barcelona: La UB és la institució líder al món en productivitat científica en recerca sobre cirrosi hepàtica, amb 177 articles publicats. Completen el podi la Universitat Commonwealth de Virgínia (Estats Units), l’Escola Universitària de Londres (Regne Unit), la Clínica Mayo (Estats Units) i la Universitat de Pàdua (Itàlia). 

Així ho ha determinat un article publicat a la revista World Journal of Gastroenterology destaca el lideratge de la UB com a institució de recerca en aquest àmbit de la biomedicina. A més, l’hepatòleg Pere Ginès, catedràtic de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, té el millor índex de citacions per article i és un dels deu experts amb més productivitat científica de tot el món. Del total de 35.653 autors analitzats, el catedràtic català té el millor índex de citacions per article (89,27), seguit per Paolo Angeli (74,07) i Guadalupe Garcia-Tsao (69,13). Pere Ginès és membre de l’Hospital Clínic-IDIBAPS i el CIBER de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD).

L’hepatòleg Pere Ginès, catedràtic de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB.

Els millors entre gairebé 7.000 institucions de recerca

La revistaWorld Journal of Gastroenterology ha revisat revisa un total de 7.775 registres bibliogràfics del Web of Science Core Collection sobre cirrosi hepàtica publicats en 1.511 revistes científiques entre el 2011 i el 2020, en un context internacional que aplega un total de 109 països i 6.902 institucions de recerca.

La cirrosi hepàtica és una patologia progressiva crònica causada per diversos factors, que afecta l’estructura i el funcionament correcte del fetge. Avui dia, se situa entre les primeres causes de mort en la majoria de països europeus i és una de les malalties primàries que genera més despesa econòmica en recursos sanitaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa