La Rambla del Raval estrena nous espais de joc i estada per potenciar la vida veïnal

Les places Salvador Seguí i Vázquez Montalbán també s'han renovat, en unes obres de millora que han costat 1,3 milions d'euros

La Rambla del Raval i les places Salvador Seguí i Vázquez Montalbán estrenen nous espais d’ús veïnal després de la finalització d’un paquet d’obres de reurbanització, que pretenen fomentar un ús intergeneracional de l’espai públic, afavorint la vida quotidiana i potenciant els espais per a joves i gent gran. Per afavorir els usos veïnals i la vida quotidiana en aquest àmbit s’han habilitat zones de trobada, activitats o joc infantil i juvenil per millorar la connexió d’aquests tres espais, ha explicat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, aquest divendres en declaracions a els periodistes.

Amb la reforma, en què s’han invertit 1,3 milions d’euros, s’ha volgut dotar d’una nova centralitat a la Rambla del Raval perquè es converteixi en un espai de trobada per al veïnat, buscant el seu caràcter de centralitat, de plaça i, alhora, d’encreuament, i per això s’ha traslladat el Gat de Botero a la zona central per dotar-lo de més protagonisme. S’han condicionat quatre zones on es desenvoluparan usos juvenils, s’han reordenat les terrasses, s’ha canviat la il·luminació de tot el passeig i s’ha instal·lat un lavabo públic autorentable i una font.

Nou lavabo públic autorentable a la Rambla del Raval / Ajuntament de Barcelona

Nou lavabo públic autorentable a la Rambla del Raval / Ajuntament de Barcelona

Quant als extrems de la Rambla, a la rotonda nord s’ha anul·lat el pas de vehicles a la part interior mentre que a la rotonda sud s’ha mantingut, i en tots dos casos s’ha incorporat el pas de bicicletes vial del carrer Maria Aurèlia Campmany i al carrer Sant Oleguer. Rabassa ha destacat que és una “obra quirúrgica i no una gran obra de remodelació” que pretén atendre les demandes i necessitats dels veïns, guanyar transversalitat i centralitat de la Rambla perquè estigui més oberta a barri, ha dit en declaracions als periodistes.

Totes aquestes actuacions, desenvolupades en el marc de Pla de Barris sud i Gòtic sud i que neixen d’un procés participatiu realitzat en 2017, responen a les demandes recollides per part dels veïns, associacions i comerciants per augmentar la sensació de seguretat de l’espai i millorar la visibilitat dels usos.

Les dues places de la Rambla del Raval 

A la plaça Vázquez Montalbán s’han realitzat les obres des de mitjans de juliol amb l’objectiu de canviar el “caràcter dur i poc amable d’aquest espai” i dotar-lo d’identitat pròpia, per la qual cosa s’han generat espais d’ombra, s’ha potenciat el joc i l’estada de nens i adolescents i el pas cap a la plaça Salvador Seguí s’ha singularitzat. D’altra banda, s’ha reconfigurat la plaça Salvador Seguí ampliant l’espai de jocs i modificant el caràcter dels àmbits de trobada i s’ha creat una àrea lúdica de nova configuració.

Nou comentari