Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quirónsalud ha atès el 18% de pacients hospitalitzats per Covid-19 a Catalunya
  • CA

Els hospitals catalans del grup Quirónsalud han atès fins a finals d’abril uns 4.800 pacients ingressats per Covid-19, una dada que suposa el 18% de la població hospitalitzada per coronavirus a Catalunya: gairebé un de cada cinc ingressos.

Els hospitals del grup a Catalunya han registrat prop de 3.600 altes, informa en un comunicat, en el qual també destaca que treballa en coordinació amb les autoritats sanitàries catalanes.

L’edat mitjana d’hospitalitzats en els centres de Quirónsalud ronda els 65 anys, amb un 28% de majors de 75; molts d’ells, derivats de residències de gent gran, principalment cap a l’Hospital Universitari Sagrat Cor i a l’Hospital General de Catalunya.

Quirónsalud ha valorat la seva “significativa” contribució a afrontar la gran quantitat de pacients, per a això va augmentar la seva capacitat de llits en prop de 350: uns 200 per a hospitalització convencional i uns 150 per a vigilància intensiva, unitats a les quals també ha destinat més de 100 nous respiradors.

A més, el grup destaca que ha reforçat la plantilla als seus hospitals de Catalunya amb la contractació de gairebé 700 professionals.

També considera que tant la sanitat pública com la privada “s’han vist fortament impactades i han col·laborat com mai” per a superar la crisi.

Sobre la pública catalana, constata que ha experimentat la major tensió de la seva història i augura que “no tornarà a la normalitat fins a ben entrat 2021”, ja que les llistes d’espera per a proves diagnòstiques i operacions no urgents -entre altres pràctiques- s’han allargat encara més del que es preveia abans de la crisi.

LA GENERALITAT “HO HA RECONEGUT”

Quant a la privada, assegura que “també ha realitzat un esforç titànic” i destaca que així ho ha reconegut la Generalitat en concretar mesures pressupostàries per a compensar al sistema de salut privat per aquest esforç.

Subratlla que Catalunya s’ha mantingut com el segon territori de l’Estat més afectat, amb prop del 23% de la població espanyola afectada per Covid-19 i que han estat atesos pels sanitaris.

La conclusió de Quirónsalud és que des del primer moment es va fer patent la necessitat de “reforçar a contrarellotge” l’assistència hospitalària a tota Espanya, posant a prova tot el sistema sanitari.

“L’esforç realitzat també per la sanitat pública i privada de Catalunya en particular per a augmentar l’atenció a infectats, així com l’hospitalització de pacients greus, ha estat excel·lent des de l’inici”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa