Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quique Bassat: “És probable que es pugui començar a vacunar els nens abans de Nadal”
  • CA

L’epidemiòleg i investigador de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) Quique Bassat ha afirmat que “és probable que es pugui començar a vacunar els nens abans de Nadal”. Ara bé, ha admès que serà molt complicat que per aquelles dates tots els infants de menys de 12 anys de Catalunya estiguin immunitzats, ja que les autoritats internacionals del món de la salut estan elaborant les vacunes per aquest grup específic d’edat i no estaran llestes fins d’aquí a uns dies o setmanes. Ho ha dit en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio.

És “absolutament segur” vacunar aquest grup d’edat, ha explicat l’epidemiòleg a la ràdio pública catalana. “Els pares poden estar tranquils, perquè la vacuna és segura”, ha afegit. A hores d’ara, l’única vacuna autoritzada és la de Pfizer. De moment s’han fet assajos amb la injecció de Moderna, però aquesta encara no ha obtingut l’aprovació definitiva dels experts internacionals.

“El risc [de l’afectació de la Covid-19] en els nens és petit, però també hem de tenir en compte la Covid persistent“, ha advertit Bassat. A més, ha assenyalat que hi ha “una síndrome específica en els nens que s’ha donat i també és poc freqüent, però pot ser molt greu”. L’epidemiòleg de l’ISGlobal ha assegurat que és una bona opció desplaçar els professionals de la salut als centres educatius per dur a terme aquestes punxades. “Vacunar els nens servirà perquè disminueixi la incidència general”

En aquest sentit, Bassat ha animat a vacunar els nens i nenes a la vegada que es punxa la tercera dosi a la gent gran. Precisament sobre això últim, Bassat ha reconegut que “comença a haver-hi evidència de pèrdua del nivell d’anticossos” a les persones que han decidit vacunar-se contra aquest virus, però ràpidament ha afirmat que “la resposta immunitària davant d’aquest virus són moltes altres coses”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa