L’onada de fred que ha entrat a Catalunya els últims dies amenaça de quedar-se pel pont de la Puríssima, que estarà marcat per les fortes borrasques i un fred intens que es deixarà notar a bona part del país. Si tens pensat marxar aquests dies, estigues atent a les previsions meteorològiques per saber quanta roba d’abrigar hauràs de posar a la maleta.

Els models meteorològics auguren que el vent i el fred seran els grans protagonistes del pont i també preveuen nevades a la zona dels Pirineus. Per dissabte està prevista l’arribada d’un nou front fred des de l’Atlàntic que arribarà de matinada amb uns quants xàfecs de neu a la cara nord dels Pirineus.

Cap de setmana amb neu

La neu caurà a cotes mitjanes, per sobre dels 1.800 metres, i al vespre es podrien tornar a registrar nevades. A la resta del país el protagonista serà el vent de mestral, que colpejarà amb força les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i part del prelitoral central, mentre que s’espera tramuntana als Pirineus i l’Empordà. A Barcelona la previsió és de sol i molt vent.

Diumenge el vent del nord i el nord-oest guanyarà intensitat i es preveuen nevades a la cara nord dels Pirineus –Andorra, Cerdanya, Pallars Sobirà i Ripollès–, mentre que no es descarta que al vespre la neu arribi a cotes més baixes i fins i tot salti als Prepirineus. La resta del país tindrà un dia marcat pel sol i el vent, en especial la part sud. La sensació de fred serà una constant. A Barcelona el dia es preveu assolellat i amb vent moderat.

Més vent i fred

Tot i que encara és una mica d’hora per fer una previsió acurada del temps de la setmana que ve, per dilluns es preveuen nevades als Pirineus fins al migdia, mentre que a la resta del país seguirà la tònica de sol, molt vent i ambient fred. Dimarts hi pot haver una petita treva amb temperatures més moderades gràcies a una falca anticiclònica, però dimecres es reactivarà el fred per l’arribada d’un nou front.

Nou comentari