Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canvi radical de temperatura el cap de setmana
  • CA

Si aquest dimecres hi va haver una treva de calor i les temperatures han baixat, i aquest dijous encara es mantindrà una mica més l’atenuació de la temperatura, divendres a migdia s’acabarà la treva i el cap de setmana ja tindrem una calor molt intensa. De fet, ja fa setmanes que Barcelona té nits tropicals, en què se superen els 20 graus de matinada.

Glopada d’aire càlid

Ara bé, a partir de divendres s’iniciarà una glopada d’aire càlid que s’accentuarà a mesura que passin els dies. Així, venen les nits tropicals al litoral i la xafogor. La previsió avisa que a la costa fàcilment es quedaran a tocar o se superaran per poc els 30 ºC, mentre que del prelitoral cap endins s’arribarà als 35 ºC. I atenció si el cap de setmana sortiu fora i aneu a la Catalunya Central, Ponent i el Prepirineu, on els termòmetres s’enfilaran fins els 37 o 38 graus. A Barcelona, el Meteocat preveu que el cap de setmana s’arribi als 30 graus. I de cara a la setmana vinent, no baixaran pas les màximes, que continuaran entre els 29 i els 30 graus.

De moment, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat un avís per temperatura màxima superior als 36 ºC per a divendres a les comarques de Lleida i per a dissabte per registres de més de 37 ºC a la mateixa zona.

Sequera històrica

Al llarg dels últim 365 dies, a Barcelona s’han acumulat 349,0 l/m², un valor molt per sota de la mitjana climàtica. I és que en el període que va des del maig del 2020 fins a l’abril del 2022, a l’Observatori Fabra, en 23 de 26 mesos ha plogut menys del que marca la mitjana i, en la meitat dels mesos la quantitat de precipitació acumulada ha estat inferior a la meitat del que tocaria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a juny 09, 2022 | 13:45
    Anònim juny 09, 2022 | 13:45
    Ja fa tres setmanes que ens amenacen amb l'espantall de l'onada de calor i res de res. Quan ho vegi m'ho creuré.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa