Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quim Forn: 10 anys i mig de presó per posar les urnes
  • CA

El regidor Quim Forn ha estat condemnat a 10 anys i mig de presó per posar les urnes. És la sentència que ha imposat el Tribunal Suprem, que considera el president de JxCat a l’Ajuntament culpable de sedició. El que va ser conseller d’Interior durant el referèndum de l’1-O ha estat absolt del delicte de malversació, ja que l’alt tribunal no la considera provada. 

El Suprem, pel que fa als fets provats, aprecia violència però no la suficient per catalogar de rebel·lió els fets d’octubre del 2017. Tot i així, Oriol Junqueras ha estat condemnat a 13 anys de presó en situar-lo com a dirigent de la sedició, condició més greu per la seva condició d’autoritat. 

Pel que fa als exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa, la condemna és de 12 anys de presó. Josep Rull, com en el cas de Forn, no ha estat condemnat per malversació però sí per sedició, cosa que es tradueix en 10 anys i mig.

Quant a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, la pena dictada és d’11 anys i mig de presó. Pel que fa als Jordis, la pena és de nou anys de presó. El tribunal presidit per Manuel Marchena els atribueix la direcció de la sedició. 

Amb referència a Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila, no ingressaran a presó després que el Suprem els hagi condemnat per desobediència i no per malversació. Tots tres, però, hauran de pagar una multa de 60.000 euros. A més, pesarà sobre ells una inhabilitació d’un any i vuit mesos. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa