Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre joves denunciats per una baralla a Joanic al sortir de la discoteca
  • CA

Quatre joves, un d’ells menor d’edat, han acabat identificats i denunciats per un delicte de lesions després d’una baralla a les sis del matí a la plaça Joanic de Barcelona, quan sortien d’una discoteca propera. Les ferides no són de gravetat, detallen fonts municipals al TOT Barcelona. “S’han hagut de separar les parts i fer identificacions”, confirmen els Mossos d’Esquadra. Diverses dotacions de la Guàrdia Urbana, almenys una ambulància i una patrulla de Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir en l’incident, que han donat a conèixer els veïns de la zona.

Fa anys que el veïnat d’aquesta zona de Gràcia denuncia l’incivisme i les baralles que es produeixen cada divendres i dissabte de matinada, quan els clients de la discoteca Canela –fa uns anys anomenada KGB– surten del local. “La gent beu molt i acaba tenint actituds molt violentes”, lamenta Miquel Colomé, de la plataforma Afectats Canela. Els veïns de l’entorn han muntat un grup de WhatsApp on comparteixen fotografies i vídeos dels incidents, que també difonen a través de Twitter. “Tenim calculat que l’incivisme arriba a 5.000 veïns, a uns mil metres de radi​”, assegura.

Colomé explica que aquesta matinada “a partir de les quatre ja ens hem anat despertant diversos veïns” a causa dels crits i sorolls. Com mostren a la xarxa social, des dels balcons han presenciat joves vomitant i orinant al carrer, alguna picabaralla i l’arribada de patrulles policials per calmar els ànims als estrets carrers que envolten l’establiment d’oci nocturn. També s’han trencat els vidres d’un portal del carrer Legalitat. “Això mateix passa moltes nits de cap de setmana i sempre acaba a Joanic, que és on agafen el metro”, diu. 

El districte de Gràcia n’és conscient i al juny ja va forçar una reunió amb la discoteca i comandaments de Mossos i Guàrdia Urbana, relata el veí. “La discoteca es va comprometre a vigilar que tot això no passés, però com es pot comprovar no ha pas millorat”, critica. Sí que han notat que ara el local no publicita promocions sobre alcohol, com assegura que feia abans, tot i que tenen “constància” que ho segueixen fent. Cita per exemple “permetre el botellón acceptant l’entrada de tant alcohol com es vulgui a l’interior de la discoteca fins a la una de la nit pagant només cinc euros” o “regalar una ampolla de cava als grups de com a mínim 5 noies”.

La ingesta femenina d’alcohol els preocupa especialment, després de les denúncies d’agressions sexuals en el marc de les festes de Gràcia. “Jo mateix vaig presenciar com un noi intentava aprofitar-se d’una noia que anava molt beguda i estava estirada darrere d’uns contenidors, ja portava els pantalons baixats però per sort vam poder aviar un guàrdia urbà i la cosa no va anar a més”, recorda. “La Guàrdia Urbana té un dispositiu setmanal per a aquesta discoteca, però ahir la baralla va passar just quan se’ls havia requerit per a un servei a l’Eixample”, indica.

Per a aquest grup de veïns, de solució només n’hi ha una: “Volem que la tanquin, perquè això ja ve de l’antic KGB”. “El local té llicència de discoteca però la instal·lació no és l’adequada ni l’entorn tampoc i provoca molta afectació”, afegeix. “No reconeixem el nostre barri els divendres i dissabtes nit, hi ha una escola i un hospital a pocs metres, aquest tipus de llicència aquí no hi pot ser”, sosté.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa