Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta a les portes de la Sagrada Família per l’expulsió d’un agrupament escolta del barri

Mocadors de tots colors a les portes de la Sagrada Família per protestar contra l’expulsió de l’agrupament escolta Antoni Gaudí, ubicat en un dels espais del temple. Ara, que han de marxar sense tenir encara cap alternativa a la vista, han decidit sortir al carrer per protestar en forma de batucada, d’una banda, i amb paraules, d’una altra. “L’Església s’omple la boca quan parlen de tot allò que la religió promou, però de tant dir-los sembla que n’han obligat el significat”, ha expressat una portaveu com a part del manifest per pressionar els gestors de la Sagrada Família.


Centenars de persones s’han apropat fins a la plaça Gaudí per donar suport al col·lectiu afectat, que encara no té assegurat un nou espai on desenvolupar la seva tasca de teixit de barri. Entre altres col·lectius, a la manifestació s’han pogut veure membres de l’Associació d’Afectats de la Sagrada Família, de l’Escoltes Catalans o, directament, veïns que s’han trobat amb la reivindicació i s’hi han volgut sumar. “Antoni Gaudí ens voldria aquí”, resumia una pancarta que han exhibit els impulsors de la concentració. “No marxem, ens fan fora”, expressava una altra dels missatges instal·lats a la capçalera d’una mobilització que ha fet la volta als entorns del temple. 

Molts dels que es manifestaven eren famílies implicades en l’agrupament escolta. De fet, la primera línia de la manifestació estava ocupada per un grup important de canalla que, malgrat l’edat, tenia un posicionament contundent. “El turisme massiu mata el barri viu” o “volem més lleure i menys negoci” han estat alguns dels clams que s’han pogut sentir en la marxa reivindicativa.

El motiu de l’expulsió

El setembre del 2018, la Junta d’Obres de la Sagrada Família els va notificar que haurien de marxar, però no van posar-hi data. Les raons són diverses: el temple ha explicat al cau que la construcció d’una capella al carrer Provença entre Marina i Sardenya ocuparà una part del carrer i que l’Ajuntament obliga la Junta d’Obres que el tram “robat” al ciutadà sigui retornat. És el que se’n diu una permuta. És a dir, que la Sagrada Família ha de desprendre’s d’espai a canvi del que agafa, i el local que ocupa ara l’agrupament escolta és el candidat. Aquí també entren, segons l’agrupament, dues problemàtiques més que desencadenen la seva expulsió: d’una banda, no estan revertint l’espai que ocupen en diners per al temple, i de l’altra, són laics i no s’adequa al que el temple expiatori voldria. Segons el que un portaveu de l’agrupament ha explicat al TOT Barcelona, això últim ho haurien reconegut els propis interlocutors del temple.

Nou comentari

Comparteix