“La nit és nostra!”: protesta a Gràcia per l’agressió sexual d’aquesta matinada

Centenars de persones es concentren a la plaça de la Vila per mostrar el "rebuig frontal" del barri a les actituds masclistes

Unes 500 persones s’han manifestat a la plaça de la Vila de Gràcia en protesta per l’agressió sexual que ha patit una noia quan aquesta matinada tornava a casa seva després de les Festes de Gràcia. La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha mostrat el “rebuig frontal” de l’organització contra qualsevol actitud masclista i agressió sexual que es produeixi a Barcelona i ha recordat que les festes defensen uns valors d’igualtat i feminisme.

Al crit de “La nit és nostra! Cap agressió sense resposta!” i de “No és no i la resta és violació”, les manifestants s’han dirigit cap a la plaça Lesseps per continuar la protesta. Arran de l’agressió sexual d’aquesta matinada, el Districte de Gràcia ha decidit activar el protocol d’actuació contra la violència masclista a la Festa Major. 

L’alcaldessa accidental, la socialista Laia Bonet, també ha condemnat amb rotunditat l’agressió i ha assegurat que l’Ajuntament denunciarà aquests delictes “una i mil vegades” perquè és un fenòmen que “cal eradicar del dia a dia” de Barcelona. També ha demanat que no es vinculi les Festes de Gràcia amb aquest incident, ja que l’organització s’ha esforçat molt per combatre les agressions masclistes i la seva feina “va molt més enllà del que ha transcendit aquestes últimes hore”.

Manifestació per l'agressió sexual d'una noia en tornar de les festes de Gràcia / X.F.

Manifestació per l’agressió sexual d’una noia en tornar de les festes de Gràcia / X.F.

 

Més informació

Nou comentari